Bevanda ne može predstavljati Srpsku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da predsednik Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa RS na konferenciji u Berlinu.

Republika Srpska 27.08.2014 | 19:51
Bevanda ne može predstavljati Srpsku

Dodik je istakao da je Bevanda otišao u Berlin na konferenciju o Zapadnom Balkanu bez ikakvih prethodnih dogovora.

''Bevanda je dobar čovek, koga veoma cenim, ali to ne znači da može da bude uspešan i sposoban ako predstavlja jednu neuspešnu i nakaradnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina'', rekao je Dodik.

On tvrdi da ''najvažniji faktori'' u okviru BiH uopšte nisu bili uključeni u formulisanje stavova koje će u Berlinu zastupati Bevanda.

“Možda su postojale neke konsultacije u okviru eventualno Saveta ministara, ali to se zna da nije mesto gde se donose odluka i da se na taj način to ne može ni koncipirati, niti na bilo koji način predstavljati u javnosti ako nema nosioca takvih odluka'', rekao je Dodik.

Predsednik Srpske kaže da se Bevanda zatekao na mestu predsednika Saveta ministara BiH, ali da on ni na koji način ni u punom kapacitetu ne može da predstavlja Bosnu i Hercegovinu, ne zato što to, kako je rekao, Bevanda ne želi, već zato što je struktura BiH takva kakva je i zato što je ta država neodrživa.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Elementarno

27.08.2014 17:57

Možda je najbolje da ti odeš, pa da te Evropa lijepo popljuje. Kakav je da je, Bevanda je na čelu Savjeta ministara i predstavljaće cijelu državu, pa tako i Republiku Srpsku. Elementarna logika i geografija.

ODGOVORITE
Name

Julio

27.08.2014 17:59

Nađite zajednički jezik i dođite do dogovora i saradnje u Berlinu, radi ovoga napaćenog naroda.

ODGOVORITE
Name

Sudija

27.08.2014 18:07

Kako te nije sramota da spominjes Republiku Srpsku. Dezerter, pijuncic Ante Markovica, propali svercer cigaretama , propali biznismen ( banka ti je uzela kucu pod hipoteku ) , dolazis na vlast sa babom Biljanom i tenkovima ... Cuvas Republiku Srpsku ,narod u toru i sebe na vlasti jer ti samo to garantuje slobodu . Otisao si predaleko Mali Sanaderu .

ODGOVORITE
Name

tambe

27.08.2014 18:10

Imas Milokrade samo dzaba da laprdas do oktobra a ti si se u toj NAKARADNOJ drzavi dobro omrsio i obogatio.Schweine jedno.

ODGOVORITE
Name

MEHO LEPINA

27.08.2014 18:13

A STA MISLIS BAJA STO NISU TEBE POZVALI.EVO ODGOVOR. ZATO STO SE TI NE PITAS NISTA.NEGO TI SE SNALAZI DZE CES ZAVUCI TVOJU G..ICU POSLE IZBORA.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

27.08.2014 18:15

Mislim da je postalo vise naporno komentarisati nebuloze doticnog. Na koji nacin i sa kojim argumentima doticni kad kaze: Mi smo kao Republika Srpska na evro putu...., a onda "lupi" (necu da kazem namjerno - izjavi, jer izjave su nesto konkretno), ima obraza izaci pred nekog iz EU i reci da je Republika Srpska cvrsto za EU integracije.... Pa covjece (ovo ne govorim doticnom) kako ti mislis da mi privrednici i poljoprivrednici idemo naprijed? Jer time sto bi trebli po tvome biti u toru? Ma daj vise stani na loptu i reci ako si covjek i ako imas .... , da si pogrijesio da treba bolju privredu i poljoprivredu... Otrijezni se vise.

ODGOVORITE
Name

Baja

27.08.2014 18:27

Bolji je bilo ko drugi, samo ti ne.

ODGOVORITE
Name

Bado

27.08.2014 19:10

On predstavlja BiH pa ako ti ne odgovara smjeni ga pa stavi nekog drugog. Vlajki bi odlicno odgovarao.

ODGOVORITE
Name

Neupućen

27.08.2014 21:43

Šta je sad pa ovo?! Pa zar RS interese u Berlinu neće štititi onaj Tučić, pa upravo je premijerka kazala da će dobti tačne, jasne i precizne instrukcije kako da se ponaša, da će dobiti okvir u kojem da se kreće, pa zar on nije premijerkin štićenik i favorit, spreman stići i uteći i na strašnom mjestu opstajati, kapacitet kojem ni boju glasa u SA ne pamte, toliko se trudi, pa zar on nije došao umjesto Šarovića samo zato što je bolji, kvalitetniji, sposobniji, jer kako bi ga zavjerom i nečasno i postavljali na njegovo mjesto. Bezbroj zašto, a ni jedno zato.

ODGOVORITE
Name

VRBOPUC

27.08.2014 22:41

PA TEBE VISE NIKO NE ZAREZUJE NI KO ZA CRNO IZA NOKTA. ZAR NE VIDIS DA SI HALUCINIRO. UVLACIO SI SE VUCICU AL TI COVEK OKRENU LEDJA. SVI SU TE OTPISALI KAO OTPADNUTO DUGME SVI SU POZVANI U BERLIN SAMO SU TEBE IZOSTAVILI ZATO STO SI ..SRO SVUGDE.

ODGOVORITE
Name

za bado

27.08.2014 23:52

Analiticara Galijasevica si zaboravio on je em strucnjak za sigurnosna pitanja u koja se razumije koliko i prosjecan djak prvak u atomsku fiziku em lupa takve gluposti i nebuloze da je to za nepovjerovat. A sve to po nalogu gazde iz Banskih dvora i cuvenog velikog drzavnika u pokusaju i pjevaca amatera s nadimkom Laktasenko

ODGOVORITE
Name

Crni

28.08.2014 04:41

E možeš ti ! Dokle si nas zguro dalje neide .

ODGOVORITE
Name

Добој

28.08.2014 06:51

Предсједник је потпуно у праву, Србе из РС не може нико други представљати

ODGOVORITE
Name

mn

28.08.2014 07:36

stvarno si sampion u izvalama.bevanda je na celu savjeta ministara koje je sastavljeno kao koalicija u kojoj i tvoj snsd ucestvuje.ili ti stvarno nesvatas koliko si nebitan ili pokusavas uvjeriti narod u tu glupost?tebe su trebali pitati sta da pricaju u berlinu,hahahahah.ja budale !!!!!!

ODGOVORITE
Name

Roky

29.08.2014 19:58

Dodik je jedna velika budaletina ali je u pravu sto se tice Bevande! Nemoze on prestavljati interese srpskog naroda iz Republike Srpske u Berlinu. A ta Bosna i Hercegovina o kojoj Muslimani samozvani Bosnjaci mastaju to vi mozete macku o rep okaciti

ODGOVORITE