ЕУ лицимјерна према БиХ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је да је лицемјерно тражити од БиХ да не извози у Русију и истовремено захтијевати либерализацију тржишта за производе из земаља ЕУ.

Република Српска 27.08.2014 | 19:20
ЕУ лицимјерна према БиХ

Он је данас у Градачцу оцијенио лицемјерним захтјев ЕУ да се БиХ уздржи од извоза производа у Руску Федерацију и додао да је његов и став Владе Републике Српске да треба извозити, па и повећати количине робе за руско тржиште.

"Према тврдњама институција ЕУ, производи из БиХ не задовољавају стандарде ЕУ због чега је извоз у земље Уније занемарљив", изјавио је Срни Мирјанић и подсјетио да је неприхватљив захтјев да Српска и Федерација БиХ не извозе у друге земље чије стандарде задовољавају производи из БиХ, међу којима је и Русија.

Мирјанић је потврдио да Српска нема значајних количина пољопривредних и других производа које би пласирала у Русију.

"Извозити у Русију значи посједовати веће количине и имати континуитет у количинама и квалитету", рекао је Мирјанић данас у Градачцу, гдје је присуствовао отварању 41. Међународног сајма пољопривреде и прехрамбене индустрије, познатог као "Сајам шљиве".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БАЈА

27.08.2014 17:25

СТА СЕ ТИ ЈАВЉАС ФОСИЛУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

27.08.2014 17:37

А шта би то ми могли извозити? Ма само безвезе причате....

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

27.08.2014 18:14

Засто га нападате у овом слуцају цовијек је у праву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСС

27.08.2014 21:40

Отео је радно мјесто неком младјем. За њега није више да ради. Он само служи додику да попуни мјесто у влади јер слијепо слуша. Стари, иди ћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

28.08.2014 06:08

Једини министар у овом сазиву Владе који зна свој посао, који има вољу, зељу и неспорно знање да све ресоре у министарству којим руководи уозбиљи и уједно да свим производјацима да помогне. Медјутим, досао је на "празне јасле" гдје нема висе финансијских средстава па су му самим тим руке везане.

ОДГОВОРИТЕ