EU licimjerna prema BiH

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da je licemjerno tražiti od BiH da ne izvozi u Rusiju i istovremeno zahtijevati liberalizaciju tržišta za proizvode iz zemalja EU.

Republika Srpska 27.08.2014 | 19:20
EU licimjerna prema BiH

On je danas u Gradačcu ocijenio licemjernim zahtjev EU da se BiH uzdrži od izvoza proizvoda u Rusku Federaciju i dodao da je njegov i stav Vlade Republike Srpske da treba izvoziti, pa i povećati količine robe za rusko tržište.

"Prema tvrdnjama institucija EU, proizvodi iz BiH ne zadovoljavaju standarde EU zbog čega je izvoz u zemlje Unije zanemarljiv", izjavio je Srni Mirjanić i podsjetio da je neprihvatljiv zahtjev da Srpska i Federacija BiH ne izvoze u druge zemlje čije standarde zadovoljavaju proizvodi iz BiH, među kojima je i Rusija.

Mirjanić je potvrdio da Srpska nema značajnih količina poljoprivrednih i drugih proizvoda koje bi plasirala u Rusiju.

"Izvoziti u Rusiju znači posjedovati veće količine i imati kontinuitet u količinama i kvalitetu", rekao je Mirjanić danas u Gradačcu, gdje je prisustvovao otvaranju 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatog kao "Sajam šljive".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BAJA

27.08.2014 19:25

STA SE TI JAVLJAS FOSILU?

ODGOVORITE
Name

MiraISa

27.08.2014 19:37

A šta bi to mi mogli izvoziti? Ma samo bezveze pričate....

ODGOVORITE
Name

tambe

27.08.2014 20:14

Zasto ga napadate u ovom slucaju covijek je u pravu!

ODGOVORITE
Name

VSS

27.08.2014 23:40

Oteo je radno mjesto nekom mladjem. Za njega nije više da radi. On samo služi dodiku da popuni mjesto u vladi jer slijepo sluša. Stari, idi ća.

ODGOVORITE
Name

Nn

28.08.2014 08:08

Jedini ministar u ovom sazivu Vlade koji zna svoj posao, koji ima volju, zelju i nesporno znanje da sve resore u ministarstvu kojim rukovodi uozbilji i ujedno da svim proizvodjacima da pomogne. Medjutim, dosao je na "prazne jasle" gdje nema vise finansijskih sredstava pa su mu samim tim ruke vezane.

ODGOVORITE