Измирити обавезе према радницима

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да од фабрике текстила "Имекс интернационал" у Билећи очекује да изврши своје обавезе према радницима и добављачима.

Република Српска 27.08.2014 | 19:06
Измирити обавезе према радницима

"Упознаћемо нашег досадашњег партнера `Имекс интернационал` да предузме све што је потребно да тамо на одговарајући начин буде настављена производња. То значи да буду измирене све обавезе према добављачима и радницима", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Премијер Српске је навела да је једна од варијанти на који начин организовати производњу у том предузећу да се то ради са евентуално новим партнером или у организацији самог предузећа "Никола Тесла".

Цвијановићева је додала да ће након што Влада Републике Српске добије објашњења видјети која је то варијанта.

Она је напоменула да је Влада упозната о цијелој ситуацији, те додала да је данас разговарала са начелником општине Билећа Миљаном Алексићем, али не и са представницима "Имекс интернационала".

Раднице текстилне индустрије у Билећи већ неколико дана штрајкују због неисплаћених плата и доприноса за посљедња три мјесеца. Оне наводе да више не желе да преговарају са власницом "Имекс интернационала" Миленом Јанковић већ траже помоћ од Владе Републике Српске.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јулио

27.08.2014 17:29

Е добице јаку подрску од владе Републике Српске, сјетите се требињског Новотекса, Неимарства, Металца. Само Новотекс је бројао око 900 радница, све пропало. Зато СНСД неце висе никад побједити у Требињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

27.08.2014 17:54

Знаш бијела чизмице која је варијанта најбоља: да ти одеш и поведеш за собом цијелу СНСД-секту, све корупционаше и пљачкаше свог народа. Ако нећеш милом, онда ћеш силом октобарских избора. Живи били па видјели!

ОДГОВОРИТЕ