Izmiriti obaveze prema radnicima

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da od fabrike tekstila "Imeks internacional" u Bileći očekuje da izvrši svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

Republika Srpska 27.08.2014 | 19:06
Izmiriti obaveze prema radnicima

"Upoznaćemo našeg dosadašnjeg partnera `Imeks internacional` da preduzme sve što je potrebno da tamo na odgovarajući način bude nastavljena proizvodnja. To znači da budu izmirene sve obaveze prema dobavljačima i radnicima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Premijer Srpske je navela da je jedna od varijanti na koji način organizovati proizvodnju u tom preduzeću da se to radi sa eventualno novim partnerom ili u organizaciji samog preduzeća "Nikola Tesla".

Cvijanovićeva je dodala da će nakon što Vlada Republike Srpske dobije objašnjenja vidjeti koja je to varijanta.

Ona je napomenula da je Vlada upoznata o cijeloj situaciji, te dodala da je danas razgovarala sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem, ali ne i sa predstavnicima "Imeks internacionala".

Radnice tekstilne industrije u Bileći već nekoliko dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata i doprinosa za posljednja tri mjeseca. One navode da više ne žele da pregovaraju sa vlasnicom "Imeks internacionala" Milenom Janković već traže pomoć od Vlade Republike Srpske.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Julio

27.08.2014 17:29

E dobice jaku podrsku od vlade Republike Srpske, sjetite se trebinjskog Novoteksa, Neimarstva, Metalca. Samo Novoteks je brojao oko 900 radnica, sve propalo. Zato SNSD nece vise nikad pobjediti u Trebinju.

ODGOVORITE
Name

Rubin

27.08.2014 17:54

Znaš bijela čizmice koja je varijanta najbolja: da ti odeš i povedeš za sobom cijelu SNSD-sektu, sve korupcionaše i pljačkaše svog naroda. Ako nećeš milom, onda ćeš silom oktobarskih izbora. Živi bili pa vidjeli!

ODGOVORITE