ЦЗ: Ко неће да ради без плате, нека иде! Виц или...?!

Радници клуба из Љутице Богдана у саопштењу осули паљбу по Звездану Терзићу, који им је наводно обећао да ће напустити клуб ако им не исплати макар две до три зараде… Рок је прошао, а В. Д. генералног секретара данас је само прошао поред штрајкача и питао их: Како сте?

Фудбал 27.08.2014 | 21:00
ЦЗ: Ко неће да ради без плате, нека иде! Виц или...?!

Штрајк у Љутице Богдана се наставља. Чини се – јачим интензитетом јер је јаз између управе и запослених у мањем од два синдиката, оном у којем су углавном они са најмањим платама, све већи. Радници радне заједнице фудбалског клуба Црвена звезда, њих 50, саопштили су данас да неће одустати од захтева да им управа исплати најмање четири заостале плате и поново изразили сумњу у спремност вршиоца дужности генералног секретара Звездана Терзића да им заиста и помогне.

Јер, наводе незадовољни запослени, он им је 6. августа већ обећао да ће им у року од 15 дана исплатити макар две до три зараде, уз обећање да ће напустити клуб ако се то не деси. Рок је истекао, новца још нема, а Терзић је данас одбио да се обрати радницима, већ је наводно само прошао поред штрајкача и питао их: "Како сте?"

А радници на плату чекају од јануара?!

Њих 20, који су били ангажовани на привременим и повременим пословима, а који су већ десетак година у клубу, већина на одржавању хигијене на стадиону, у хотелу за омладинце, вешерајима (дакле, они са најнижим примањима), добило је данас поруку да су слободни, односно да могу да преузму радне књижице.
"Речено нам је да су сви дигли руке од клуба , да је УО у оставци и да могу да иду они који не могу да раде без плата", наводи се у саопштењу Радника радне заједнице.

Они су данас покушали да добију какав-такав одговор од руководства клуба, али…
"Заменик генералног секретара Стефан Пантовић, на питање да ли ће се генерални секретар обратити радницима у штрајку, обећао је да ће пренети поруку генералном секретару, али да мисли да ће он то учинити уз присуство адвоката. Међутим, иако смо прешли у део управне зграде где седи руководство, генерални је само прошао, поздравио и питао како сте. То је било све од њега. На питање да ли ће нам се обратити, добили смо одговор преко секретарице да неће бити обраћања, јер нема ништа ново око обећаних зарада да нам каже, јер то и није његова обавеза", тврде радници и додају.
"Напомињемо по ко зна који пут да су радници били стрпљиви до краја, чекали да се испоштују обавезе према играчима, клубовима, итд... али сада већ немају средстава за храну, станарине, школарине, струју и све остало. Пре свега поштено и предано са пуно љубави радили су за свој вољени клуб. И ова два дана само причамо о томе како је најбоље да се обустави рад, а да се не причини никаква штета клубу. Штрајк се наставља до испуњења нашег захтева, односно, до исплате најмање четири зараде".

Коментари / 0

Оставите коментар