CZ: Ko neće da radi bez plate, neka ide! Vic ili...?!

Radnici kluba iz Ljutice Bogdana u saopštenju osuli paljbu po Zvezdanu Terziću, koji im je navodno obećao da će napustiti klub ako im ne isplati makar dve do tri zarade… Rok je prošao, a V. D. generalnog sekretara danas je samo prošao pored štrajkača i pitao ih: Kako ste?

Fudbal 27.08.2014 | 21:00
CZ: Ko neće da radi bez plate, neka ide! Vic ili...?!

Štrajk u Ljutice Bogdana se nastavlja. Čini se – jačim intenzitetom jer je jaz između uprave i zaposlenih u manjem od dva sindikata, onom u kojem su uglavnom oni sa najmanjim platama, sve veći. Radnici radne zajednice fudbalskog kluba Crvena zvezda, njih 50, saopštili su danas da neće odustati od zahteva da im uprava isplati najmanje četiri zaostale plate i ponovo izrazili sumnju u spremnost vršioca dužnosti generalnog sekretara Zvezdana Terzića da im zaista i pomogne.

Jer, navode nezadovoljni zaposleni, on im je 6. avgusta već obećao da će im u roku od 15 dana isplatiti makar dve do tri zarade, uz obećanje da će napustiti klub ako se to ne desi. Rok je istekao, novca još nema, a Terzić je danas odbio da se obrati radnicima, već je navodno samo prošao pored štrajkača i pitao ih: "Kako ste?"

A radnici na platu čekaju od januara?!

Njih 20, koji su bili angažovani na privremenim i povremenim poslovima, a koji su već desetak godina u klubu, većina na održavanju higijene na stadionu, u hotelu za omladince, vešerajima (dakle, oni sa najnižim primanjima), dobilo je danas poruku da su slobodni, odnosno da mogu da preuzmu radne knjižice.
"Rečeno nam je da su svi digli ruke od kluba , da je UO u ostavci i da mogu da idu oni koji ne mogu da rade bez plata", navodi se u saopštenju Radnika radne zajednice.

Oni su danas pokušali da dobiju kakav-takav odgovor od rukovodstva kluba, ali…
"Zamenik generalnog sekretara Stefan Pantović, na pitanje da li će se generalni sekretar obratiti radnicima u štrajku, obećao je da će preneti poruku generalnom sekretaru, ali da misli da će on to učiniti uz prisustvo advokata. Međutim, iako smo prešli u deo upravne zgrade gde sedi rukovodstvo, generalni je samo prošao, pozdravio i pitao kako ste. To je bilo sve od njega. Na pitanje da li će nam se obratiti, dobili smo odgovor preko sekretarice da neće biti obraćanja, jer nema ništa novo oko obećanih zarada da nam kaže, jer to i nije njegova obaveza", tvrde radnici i dodaju.
"Napominjemo po ko zna koji put da su radnici bili strpljivi do kraja, čekali da se ispoštuju obaveze prema igračima, klubovima, itd... ali sada već nemaju sredstava za hranu, stanarine, školarine, struju i sve ostalo. Pre svega pošteno i predano sa puno ljubavi radili su za svoj voljeni klub. I ova dva dana samo pričamo o tome kako je najbolje da se obustavi rad, a da se ne pričini nikakva šteta klubu. Štrajk se nastavlja do ispunjenja našeg zahteva, odnosno, do isplate najmanje četiri zarade".

Komentari / 0

Ostavite komentar