Хоћете играча? Ел Хадади је на 'попусту'!

Момак који је засијао на Барсиној премијери у сезони 2014/15 и даље има уговор у којој је излазна клаузула толико мала да га чини лаком метом за велики број клубова.

Фудбал 26.08.2014 | 21:00
Хоћете играча? Ел Хадади је на 'попусту'!

У Шпанији је излазна клаузула обавезна у уговору.

Једноставно, сваки играч мора да има цену коју његов клуб не може да одбије, што значи да нико није недоступан за трансфер уколико жели да оде.

Како други, тако и Барселонин вундеркинд Мунир Ел Хадади (18), има цену на коју клуб не може да каже: "Не!"

Уколико би се до 31. августа појавио клуб који би желео да доведе момка који је дебитовао за први тим Барсе голом у победи над Елчеом (3:0) у првом колу Примере, све што би требало да уради јесте да уплати 12 милиона евра на рачун каталонског клуба.

Наравно, уз претпоставку да би младић желео да промени средину.

Млади фудбалери Барселоне, осим ако нису Лионел Меси, имају готово типске уговоре, идентична примања док играју за "Б" екипу и идентичну излазну клаузулу - 12 милиона евра.

Ел Хададијев уговор, а он је Шпанац мароканског порекла, истиче 2017. године и Барса ће, уколико Луис Енрике намерава да настави да га користи на званичним утакмицама, ускоро морати да му понуди продужетак уговора, већу плату и самим тим одреди вишу откупну клаузулу.

С обзиром на то да ће његови минути, сасвим извесно, припасти опорављеном Нејмару и ослобођеном Луису Суарезу, можда би и Ел Хадади и поједини клубови требало да размисле које су све опције у оптицају.

Ел Хадади је био регуларан члан млађих селекција Шпаније, али и даље може да се одлучи да игра за први тим Марока, уколико процени да се неће лако пробити до стартних 11 "фурије".

Коментари / 0

Оставите коментар