Hoćete igrača? El Hadadi je na 'popustu'!

Momak koji je zasijao na Barsinoj premijeri u sezoni 2014/15 i dalje ima ugovor u kojoj je izlazna klauzula toliko mala da ga čini lakom metom za veliki broj klubova.

Fudbal 26.08.2014 | 21:00
Hoćete igrača? El Hadadi je na 'popustu'!

U Španiji je izlazna klauzula obavezna u ugovoru.

Jednostavno, svaki igrač mora da ima cenu koju njegov klub ne može da odbije, što znači da niko nije nedostupan za transfer ukoliko želi da ode.

Kako drugi, tako i Barselonin vunderkind Munir El Hadadi (18), ima cenu na koju klub ne može da kaže: "Ne!"

Ukoliko bi se do 31. avgusta pojavio klub koji bi želeo da dovede momka koji je debitovao za prvi tim Barse golom u pobedi nad Elčeom (3:0) u prvom kolu Primere, sve što bi trebalo da uradi jeste da uplati 12 miliona evra na račun katalonskog kluba.

Naravno, uz pretpostavku da bi mladić želeo da promeni sredinu.

Mladi fudbaleri Barselone, osim ako nisu Lionel Mesi, imaju gotovo tipske ugovore, identična primanja dok igraju za "B" ekipu i identičnu izlaznu klauzulu - 12 miliona evra.

El Hadadijev ugovor, a on je Španac marokanskog porekla, ističe 2017. godine i Barsa će, ukoliko Luis Enrike namerava da nastavi da ga koristi na zvaničnim utakmicama, uskoro morati da mu ponudi produžetak ugovora, veću platu i samim tim odredi višu otkupnu klauzulu.

S obzirom na to da će njegovi minuti, sasvim izvesno, pripasti oporavljenom Nejmaru i oslobođenom Luisu Suarezu, možda bi i El Hadadi i pojedini klubovi trebalo da razmisle koje su sve opcije u opticaju.

El Hadadi je bio regularan član mlađih selekcija Španije, ali i dalje može da se odluči da igra za prvi tim Maroka, ukoliko proceni da se neće lako probiti do startnih 11 "furije".

Komentari / 0

Ostavite komentar