И Гулан иде у Мајорку!

После Филипа Марковића и Марка Шћеповића, још један клијент познатог менаџера ће се преселити у редове шпанског друголигаша.

Фудбал 26.08.2014 | 20:00
И Гулан иде у Мајорку!

Мајорка постаје колонија српских фудбалера. Или прецизније, полигон за разигравање играча из менаџерске агенције Фалија Рамаданија.

После Филипа Марковића и Марка Шћеповића, још један српски фудбалер (такође поникао у Партизану) преселиће се у редове шпанског друголигаша Мајорке. Реч је о актуелном првотимцу црно-белих Николи Гулану на којег у Хумској и не рачунају баш претерано. Шпански медији пишу да је Мајорки неопходан бек, а да је избор пао на Гулана.

Олакшавајућа околност за реализацију трансфера требало би да буде и пријатељски однос председника Мајорке Дуда Ауатеа са Фалијем Рамаданијем. Марка пише да су њих двојица у пријатељским релацијама, што је кумовало и доласцима Марковића и Шћеповића који су били вишак у Бенфики, односно Олимпијакосу.

Иначе, занимљива је прича о власнику Ауатеу. Он је био дугогодишњи голман Мајорке и постао је чувар мреже са највише наступа у историји клуба са овог прелепог острва. На крају прошле сезоне је окончао играчку каријеру, а убрзо потом изненадио много одлуком да постане већински акционар клуба и самим тим и газда клуба. Спекулисало се да иза Ауатеовог преузимања клуба стоји Роман Абрамович и још неки фудбалски менаџери, али то није потврђено.

Шпански медији пишу да је Рамадани постао Ауатеов саветник за трансфер политику да треба очекивати још неке трансфере Рамаданијевих клијената у Мајорку.

У досадашњој занимљивој каријери, Рамадани је имао пријатељске односе са клубовима попут Фиорентине, Олимпијакоса, Минхена 1860. у којима је играо велики броје његових клијената, а о утицају у Партизану је излишно трошити речи.

Коментари / 0

Оставите коментар