МЈ још жели Видала и Блинда!

Операција Ди Марија је завршена, Луј ван Гал креће у мисију довођења још двојице фудбалера за најскупљи прелазни рок у историји енгелског фудбала.

Фудбал 26.08.2014 | 18:00
МЈ још жели Видала и Блинда!

Када је побеђивао све на припремама и када је изгледало да је од Мојесовог болесника направио тим спреман да се упусти у борбу за трофеје, преискусни Луј ван Гал није живео у уверењу да је алхемичар, па је и тада потенцирао да су Манчестер Јунајтеду неопходна појачања. Озбиљна појачања! Резултати у припремном периоду су само били влажни сан за навијаче Црвених ђавола да овај тим заправо и није толико лош, али Ван Гал је и тада понављао да је свежа крв неопходна.

Када је почела Премијер лига, то се и обистинило јер је Јунајтед опет открио старе бољке и показао се као пацијент који није ни близу оздрављена. Страх се опет увукао у кости навијача, а шта тек рећи за газде Глејзере? Американци који на Јунајтед гледају као на корпорацију за прављење пара су вероватно пребледели од муке замишљајући још једну сезону без Лиге шампиона и милионских прихода. Ударац са каквим Манчестер није имао прилику да се суочи у претходне две деценије.

Друге није било и кренуло се у реализацију мега трансфера тако неопходних овом тиму. Међутим, за разлику од Фергијеве ере када је Јунајтед могао да купује и за мале паре јер су се играчи утркивали да дођу на Олд Трафорд, сада је ситуација другачија. Сви су намирисали Манчестеров очај и решили да му одеру кожу у преговорима. Чак и мањи клубови попут Саутемптона и Билбаа нису попуштали ни за педаљ и наплатили су и последњи цент од онога што су тражили. Јунајтеду толико гори под ногама да нема луксуз да калкулише и обара цену. Убрзо је стигао и Маркос Рохо.

За тројицу талентованих, али недовољно афирмисаних фудбалера, енглески гигант је издвојио невероватних 73.500.000 евра! Скупље није могао да прође и да је хтео… А онда је уследила толико чекана трансфер бомба коју Мојес није успевао да реализује у претходна два прелазна рока. Реал Мадрид је немилосрдно зацепио цену од седамдесет пет милиона евра (плус петнаест за бонусе) за Ди Марију, а успаничени Јунајтед је платио.

И опет, то није никаква гаранција да ће Ђаволи полетети на крилима аргентинског Анђела. Још! Потребно је још појачања! Иако су Манчестер Сити и Челси били ти који су прозивани да силним милионима уништавају конкуренцију, заправо је Манчестер Јунајтед клуб који ће ући у историју енглеског фудбала с најскупљим прелазним роком.

До сада су на поменуту четворицу потрошили 148.500.000 евра, а сума ће се попети у наредних неколико дана. Према писању острвских медија, Јунајтед ће у финишу пијаце учинити све да ангажује Чилеанца Артура Видала из Јувентуса. На адресу италијанског шампиона упућена је последња понуда - 43.000.000 евра. Сада је већ пала у воду и стратегија Ед Вудворда да се цењка и обара цену Чилеанца неком наводном причом о проблематичном повређеном колену Видала. Времена за губљење нема, Јунајтед мора да дебело плати оно што је пропустио у претходне две године.

И није само Видал у питању! Спремна су и двадесет три милиона евра за Дејлија Блинда, Ван Галовог љубимца из репрезентације. Холандски медији пишу да ће трансфер сигурно бити реализован до краја недеље.

Са те две најављене куповине, сума коју је Манчестер Јунајтед потрошио у овом прелазном року ће достићи 234.500.000 евра!

Само је Реал Мадрид потрошио више пара на појачање у једном прелазном року. Било је то лета 2009. године када је Флорентино Перез стварао “Галатикосе 2”. За куповину Роналда, Каке, Бенземе, Ћаби Алонса, Арбелое, Албиола, Негреда и Гранера издвојио 259.000.000 евра! Манчестер Јунајтед је сада опасно припретио том рекорду…

Али другог решења није било. Опција је била да на Театру снова и даље уживају у просеку Клеверлија, Флечера, Еванса, Валенсије и осталих. Или да са играчима топ класе потпуно промене физиономију тима и експресно се врате тамо где су били током претходних 20 година. Поптуно поштено, Манчестер Јунајтед је признао да је грешио и решио да огромним улагањима исправи те грешке.

Коментари / 0

Оставите коментар