MJ još želi Vidala i Blinda!

Operacija Di Marija je završena, Luj van Gal kreće u misiju dovođenja još dvojice fudbalera za najskuplji prelazni rok u istoriji engelskog fudbala.

Fudbal 26.08.2014 | 18:00
MJ još želi Vidala i Blinda!

Kada je pobeđivao sve na pripremama i kada je izgledalo da je od Mojesovog bolesnika napravio tim spreman da se upusti u borbu za trofeje, preiskusni Luj van Gal nije živeo u uverenju da je alhemičar, pa je i tada potencirao da su Mančester Junajtedu neophodna pojačanja. Ozbiljna pojačanja! Rezultati u pripremnom periodu su samo bili vlažni san za navijače Crvenih đavola da ovaj tim zapravo i nije toliko loš, ali Van Gal je i tada ponavljao da je sveža krv neophodna.

Kada je počela Premijer liga, to se i obistinilo jer je Junajted opet otkrio stare boljke i pokazao se kao pacijent koji nije ni blizu ozdravljena. Strah se opet uvukao u kosti navijača, a šta tek reći za gazde Glejzere? Amerikanci koji na Junajted gledaju kao na korporaciju za pravljenje para su verovatno prebledeli od muke zamišljajući još jednu sezonu bez Lige šampiona i milionskih prihoda. Udarac sa kakvim Mančester nije imao priliku da se suoči u prethodne dve decenije.

Druge nije bilo i krenulo se u realizaciju mega transfera tako neophodnih ovom timu. Međutim, za razliku od Fergijeve ere kada je Junajted mogao da kupuje i za male pare jer su se igrači utrkivali da dođu na Old Traford, sada je situacija drugačija. Svi su namirisali Mančesterov očaj i rešili da mu oderu kožu u pregovorima. Čak i manji klubovi poput Sautemptona i Bilbaa nisu popuštali ni za pedalj i naplatili su i poslednji cent od onoga što su tražili. Junajtedu toliko gori pod nogama da nema luksuz da kalkuliše i obara cenu. Ubrzo je stigao i Markos Roho.

Za trojicu talentovanih, ali nedovoljno afirmisanih fudbalera, engleski gigant je izdvojio neverovatnih 73.500.000 evra! Skuplje nije mogao da prođe i da je hteo… A onda je usledila toliko čekana transfer bomba koju Mojes nije uspevao da realizuje u prethodna dva prelazna roka. Real Madrid je nemilosrdno zacepio cenu od sedamdeset pet miliona evra (plus petnaest za bonuse) za Di Mariju, a uspaničeni Junajted je platio.

I opet, to nije nikakva garancija da će Đavoli poleteti na krilima argentinskog Anđela. Još! Potrebno je još pojačanja! Iako su Mančester Siti i Čelsi bili ti koji su prozivani da silnim milionima uništavaju konkurenciju, zapravo je Mančester Junajted klub koji će ući u istoriju engleskog fudbala s najskupljim prelaznim rokom.

Do sada su na pomenutu četvoricu potrošili 148.500.000 evra, a suma će se popeti u narednih nekoliko dana. Prema pisanju ostrvskih medija, Junajted će u finišu pijace učiniti sve da angažuje Čileanca Artura Vidala iz Juventusa. Na adresu italijanskog šampiona upućena je poslednja ponuda - 43.000.000 evra. Sada je već pala u vodu i strategija Ed Vudvorda da se cenjka i obara cenu Čileanca nekom navodnom pričom o problematičnom povređenom kolenu Vidala. Vremena za gubljenje nema, Junajted mora da debelo plati ono što je propustio u prethodne dve godine.

I nije samo Vidal u pitanju! Spremna su i dvadeset tri miliona evra za Dejlija Blinda, Van Galovog ljubimca iz reprezentacije. Holandski mediji pišu da će transfer sigurno biti realizovan do kraja nedelje.

Sa te dve najavljene kupovine, suma koju je Mančester Junajted potrošio u ovom prelaznom roku će dostići 234.500.000 evra!

Samo je Real Madrid potrošio više para na pojačanje u jednom prelaznom roku. Bilo je to leta 2009. godine kada je Florentino Perez stvarao “Galatikose 2”. Za kupovinu Ronalda, Kake, Benzeme, Ćabi Alonsa, Arbeloe, Albiola, Negreda i Granera izdvojio 259.000.000 evra! Mančester Junajted je sada opasno pripretio tom rekordu…

Ali drugog rešenja nije bilo. Opcija je bila da na Teatru snova i dalje uživaju u proseku Kleverlija, Flečera, Evansa, Valensije i ostalih. Ili da sa igračima top klase potpuno promene fizionomiju tima i ekspresno se vrate tamo gde su bili tokom prethodnih 20 godina. Poptuno pošteno, Mančester Junajted je priznao da je grešio i rešio da ogromnim ulaganjima ispravi te greške.

Komentari / 0

Ostavite komentar