Порошенко се нада договору

Украјински предсједник Петро Порошенко нада се да ће данашњи састанак лидера ЕУ, Украјине, Русије, Бјелорусије и Казахстана у Минску резултовати договором о миру у Украјини.

Свијет 26.08.2014 | 15:04
Порошенко се нада договору

"Искрено се надам да ће састанак резултовати миром и да ћемо успјети да постигнемо споразум који ће Украјини донијети мир", рекао је Порошенко на састанку са бјелоруским предсједником Александером Лукашенком.

Порошенко је додао да је први пут постигнут договор о јединственом формату разговора, пренио је Итар-тас.Претходно је у Минск стигла и високи представаник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон, која ће имати одвојен састанак са Порошенком о украјинској кризи, саопштила је њен портпарол Маја Коцијанчич.

Извор из ЕУ рекао је руској агенцији да се Брисел нада да ће разговори у Минску поставити основу за "свјеж политички замах" ради рјешавања процеса у Украјини.Заједно са Ештоновом, ЕУ ће у Минску представљати и комесар ЕУ за енергетику Гинтер Етингер и комесар за трговину Карел де Гухт.

Извор из Уније рекао је да делегација из Бирсела намјерава да покрене и питање безбједносне и хуманитарне ситуације на истоку Украјине.

Коментари / 0

Оставите коментар