Porošenko se nada dogovoru

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko nada se da će današnji sastanak lidera EU, Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i Kazahstana u Minsku rezultovati dogovorom o miru u Ukrajini.

Svijet 26.08.2014 | 15:04
Porošenko se nada dogovoru

"Iskreno se nadam da će sastanak rezultovati mirom i da ćemo uspjeti da postignemo sporazum koji će Ukrajini donijeti mir", rekao je Porošenko na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksanderom Lukašenkom.

Porošenko je dodao da je prvi put postignut dogovor o jedinstvenom formatu razgovora, prenio je Itar-tas.Prethodno je u Minsk stigla i visoki predstavanik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, koja će imati odvojen sastanak sa Porošenkom o ukrajinskoj krizi, saopštila je njen portparol Maja Kocijančič.

Izvor iz EU rekao je ruskoj agenciji da se Brisel nada da će razgovori u Minsku postaviti osnovu za "svjež politički zamah" radi rješavanja procesa u Ukrajini.Zajedno sa Eštonovom, EU će u Minsku predstavljati i komesar EU za energetiku Ginter Etinger i komesar za trgovinu Karel de Guht.

Izvor iz Unije rekao je da delegacija iz Birsela namjerava da pokrene i pitanje bezbjednosne i humanitarne situacije na istoku Ukrajine.

Komentari / 0

Ostavite komentar