Ди Марија је у МЈ уз рекорд!

Чувену "седмицу" Манчестер јунајтеда носили су великани, Џорџ Бест, Брајан Робсон, Ерик Кантона, Дејвид Бекам, Кристијано Роналдо, а носиће га и новајлија из мадридског Реала, аргентински репрезентативац Анхел ди Марија.

Фудбал 26.08.2014 | 15:46
Ди Марија је у МЈ уз рекорд!

Ди Марија је и званично постао члан екипе са "Олд Трафорда", а иако ни Јунајтед ни Реал нису јавно обелоданили износ трансфера, медији у обе земље јављају да се ради о чак 80 милиона евра.

Тај износ представља апсолутни рекорд за довођење неког играча у енглески клуб: досадашњи је држао Манчестер сити који је Робиња, такође Реалу, платио око 39 милиона евра 2008. године, а сада је на треће место потиснут трансфер Андреја Шевченка 2006. из Милана у Челси за 36 милиона евра.

Манчестер јунајтед је овог лета и пре довођења аргентинског аса већ потрошио прилично новца: за ангажовање Лука Шоа, Андера Ереру и Маркоса Роха плаћено је укупно 93,5 милиона евра.

Анхел ди Марија има 26 година и игра на позицијама крила и офанзивног везног играча. Каријеру је почео у Росарио Сентралу, 2007. је стигао у Европу и понео дрес Бенфике, а у Реалу је био од 2010. За Мадриђане је наступио 190 пута и дао 36 голова, док је за Аргентину на 52 наступа десет пута био стрелац.

Незадовољан статусом у Реалу, иако је био један од његових кључних играча прошле сезоне, а и званично најбољи актер финала Лиге шампиона, Ди Марија је решио да потражи нову средину, нарочито након што је клуб почео све више да се окреће Иску на средини терена, а довео и играче попут Кроса и Хамеса Родригеза.

Аргентинац је одбио понуде ПСЖ-а и Монака и решио да оствари свој сан - да наступи у Премијер лиги (уједно оборивши рекорде шпанског фудбала које су држали Луис Фиго са 60 милиона евра за трансфер из Барсе у Реал, те Радамел Фалкао, са истим износом, за прелазак из Атлетика у Монако).

Коментари / 0

Оставите коментар