Di Marija je u MJ uz rekord!

Čuvenu "sedmicu" Mančester junajteda nosili su velikani, Džordž Best, Brajan Robson, Erik Kantona, Dejvid Bekam, Kristijano Ronaldo, a nosiće ga i novajlija iz madridskog Reala, argentinski reprezentativac Anhel di Marija.

Fudbal 26.08.2014 | 15:46
Di Marija je u MJ uz rekord!

Di Marija je i zvanično postao član ekipe sa "Old Traforda", a iako ni Junajted ni Real nisu javno obelodanili iznos transfera, mediji u obe zemlje javljaju da se radi o čak 80 miliona evra.

Taj iznos predstavlja apsolutni rekord za dovođenje nekog igrača u engleski klub: dosadašnji je držao Mančester siti koji je Robinja, takođe Realu, platio oko 39 miliona evra 2008. godine, a sada je na treće mesto potisnut transfer Andreja Ševčenka 2006. iz Milana u Čelsi za 36 miliona evra.

Mančester junajted je ovog leta i pre dovođenja argentinskog asa već potrošio prilično novca: za angažovanje Luka Šoa, Andera Ereru i Markosa Roha plaćeno je ukupno 93,5 miliona evra.

Anhel di Marija ima 26 godina i igra na pozicijama krila i ofanzivnog veznog igrača. Karijeru je počeo u Rosario Sentralu, 2007. je stigao u Evropu i poneo dres Benfike, a u Realu je bio od 2010. Za Madriđane je nastupio 190 puta i dao 36 golova, dok je za Argentinu na 52 nastupa deset puta bio strelac.

Nezadovoljan statusom u Realu, iako je bio jedan od njegovih ključnih igrača prošle sezone, a i zvanično najbolji akter finala Lige šampiona, Di Marija je rešio da potraži novu sredinu, naročito nakon što je klub počeo sve više da se okreće Isku na sredini terena, a doveo i igrače poput Krosa i Hamesa Rodrigeza.

Argentinac je odbio ponude PSŽ-a i Monaka i rešio da ostvari svoj san - da nastupi u Premijer ligi (ujedno oborivši rekorde španskog fudbala koje su držali Luis Figo sa 60 miliona evra za transfer iz Barse u Real, te Radamel Falkao, sa istim iznosom, za prelazak iz Atletika u Monako).

Komentari / 0

Ostavite komentar