Шок у Арсеналу: Жиру сломио стопало!

Француз не може на терен до краја новембра, као решења се помињу Реми и Велбек.

Фудбал 26.08.2014 | 13:39
Шок у Арсеналу: Жиру сломио стопало!

Сезона није честито ни почела, а за Оливијеа Жируа претворила се у ноћну мору. Нападач Арсенала неће моћи да игра фудбал три месеца, јер је сломио стопало, због чега му следује дуготрајни период рехабилитације. Извесно је да ће пропустити најмање 11 кола Премијер лиге и бар пет европских утакмица, било у Лиги шампиона (уколико се Тобжије пласирају у групе, а имају 0:0 против Бешикташа) или у Лиги Европе (за случај да испадну од турског представника).

Повреда француског репрезентативца довела је Арсена Венгера у непријатан положај, јер не може да дозволи да има мањак шпицева у ротацији. Према извештајима енглеских медија, менаџер Арсенала ће се после овог случаја предомислити и постоји могућност да на Емиратима остави Лукаса Подолског, иако се чинило да је његов трансфер у Волфзбург готова ствар.

Друга опција је, наводно, куповина новог нападача. Венгеров пик је Лоик Реми из Квинс Парк Ренџерса, који је овог лета био на прагу Ливерпула, али није потписао уговор, јер је “пао” на лекарским прегледима. Као друга могућност фигурира долазак Данија Велбека из Манчестер јунајтеда, пошто на њега Луј ван Гал не рачуна.

У сваком случају, Венгер мора брзо да реагује, јер се прелазни рок затвара у недељу у поноћ, а од здравих нападача на располагању има Џоела Кембел, Јају Санога и Алексиса Санчеза.

Коментари / 0

Оставите коментар