Šok u Arsenalu: Žiru slomio stopalo!

Francuz ne može na teren do kraja novembra, kao rešenja se pominju Remi i Velbek.

Fudbal 26.08.2014 | 13:39
Šok u Arsenalu: Žiru slomio stopalo!

Sezona nije čestito ni počela, a za Olivijea Žirua pretvorila se u noćnu moru. Napadač Arsenala neće moći da igra fudbal tri meseca, jer je slomio stopalo, zbog čega mu sleduje dugotrajni period rehabilitacije. Izvesno je da će propustiti najmanje 11 kola Premijer lige i bar pet evropskih utakmica, bilo u Ligi šampiona (ukoliko se Tobžije plasiraju u grupe, a imaju 0:0 protiv Bešiktaša) ili u Ligi Evrope (za slučaj da ispadnu od turskog predstavnika).

Povreda francuskog reprezentativca dovela je Arsena Vengera u neprijatan položaj, jer ne može da dozvoli da ima manjak špiceva u rotaciji. Prema izveštajima engleskih medija, menadžer Arsenala će se posle ovog slučaja predomisliti i postoji mogućnost da na Emiratima ostavi Lukasa Podolskog, iako se činilo da je njegov transfer u Volfzburg gotova stvar.

Druga opcija je, navodno, kupovina novog napadača. Vengerov pik je Loik Remi iz Kvins Park Rendžersa, koji je ovog leta bio na pragu Liverpula, ali nije potpisao ugovor, jer je “pao” na lekarskim pregledima. Kao druga mogućnost figurira dolazak Danija Velbeka iz Mančester junajteda, pošto na njega Luj van Gal ne računa.

U svakom slučaju, Venger mora brzo da reaguje, jer se prelazni rok zatvara u nedelju u ponoć, a od zdravih napadača na raspolaganju ima Džoela Kembel, Jaju Sanoga i Aleksisa Sančeza.

Komentari / 0

Ostavite komentar