Примера: Рајо изненадио шампиона!

Три дана после тријумфа у Суперкупу Шпанија, владар Примере застао на првом кораку ка одбрани титутле.

Фудбал 26.08.2014 | 13:11
Примера: Рајо изненадио шампиона!

Пре само три дана, Алетико Мадрид је бацио на колена највећег ривала и шампиона Европе, али је вечерас против знатно слабијег противника из комшилука направио кикс какав се у Шпанији скупо плаћа. Одбрана титуле у Примери је почела лоше по Јорганџије. Црвено-бели су без суспендованог тренера Чола Симеонеа уписали само мршави реми без голова против Рајо Ваљекана.

Симеоне је меч пратио из кабине намењене новинарима и телефоном диктирао упутства помоћнику Ерману Бургосу, али очигледно да овакав вид вођења утакмице нема исти ефекат као када темпераментни Чоло поред аут линије пумпа самопоуздањем своје пулене.

Без повређеног Арде Турана и суспендованог Раула Гарсије, Атлетико је са готово најјачим тимом почео меч на Ваљекасу. У стартној постави су се опет као у реваншу Суперкупа нашли сва тројица новајлија у нападу (Манџукић, Хименез и Гризман), али ни они нису успели да нађу пут до мреже градског ривала.

Трагичар меча је Марио Манџукић који је у року од два минута средином првог полувремена промашио две сјајне прилике. Испоставиће се да су то биле најбоље прилике за Јорганџије на мечу.

Рајо се уопте није бранио и чак је у другом полувремену додао гас уласком Мануча и био конкретнији и опаснији од ривала. Управо је Манучо имао најбољу прилику за домаћи тим, али је голман Моја сјајно одбранио његов шут.

Нису помогли ни уласци талентованих клинаца Саула Њигеза и Ектора Ернандеса, ни вечитог џокера Себоље Родригеза. Атлетико је морао да подели плен са градским ривалом, што је и најпоштенији исход с обзиром на приказану игру.

ПРИМЕРА - 1. КОЛО

Субота:
Малага - Атлетик Билбао 1:0 (1:0)
/Луис Алберто 36/

Севиља - Валенсија 1:1 (1:0)
/Алекс Видал 44 - Орбан 88/

Гранада - Депортиво 2:1 (0:1)
/Роћина 55, Бабин 77 - Кавалеиро 20/

Алмерија – Еспањол 1:1 (0:0)
/Соријано 52 – Гарсија 90+13/

Недеља:
Еибар – Сосиједад 1:0 (1:0)
/Лара 45/

Селта - Хетафе 3:1 (1:0)
/Нолито 30, Орељана 56, Ларивеј 70 - Самир 63/

Барселона - Елче 3:0 (1:0)
/Меси 42, 63, Ел Хадади 46/

Леванте - Виљареал 0:2 (0:0)
/Уче 56, Черишев 86/

Понедељак:
Реал Мадрид - Кордоба 2:0 (1:0)
/Бензема 30, Роналдо 90/

Рајо Ваљекано - Атлетико Мадрид 0:0

Коментари / 0

Оставите коментар