Primera: Rajo iznenadio šampiona!

Tri dana posle trijumfa u Superkupu Španija, vladar Primere zastao na prvom koraku ka odbrani titutle.

Fudbal 26.08.2014 | 13:11
Primera: Rajo iznenadio šampiona!

Pre samo tri dana, Aletiko Madrid je bacio na kolena najvećeg rivala i šampiona Evrope, ali je večeras protiv znatno slabijeg protivnika iz komšiluka napravio kiks kakav se u Španiji skupo plaća. Odbrana titule u Primeri je počela loše po Jorgandžije. Crveno-beli su bez suspendovanog trenera Čola Simeonea upisali samo mršavi remi bez golova protiv Rajo Valjekana.

Simeone je meč pratio iz kabine namenjene novinarima i telefonom diktirao uputstva pomoćniku Ermanu Burgosu, ali očigledno da ovakav vid vođenja utakmice nema isti efekat kao kada temperamentni Čolo pored aut linije pumpa samopouzdanjem svoje pulene.

Bez povređenog Arde Turana i suspendovanog Raula Garsije, Atletiko je sa gotovo najjačim timom počeo meč na Valjekasu. U startnoj postavi su se opet kao u revanšu Superkupa našli sva trojica novajlija u napadu (Mandžukić, Himenez i Grizman), ali ni oni nisu uspeli da nađu put do mreže gradskog rivala.

Tragičar meča je Mario Mandžukić koji je u roku od dva minuta sredinom prvog poluvremena promašio dve sjajne prilike. Ispostaviće se da su to bile najbolje prilike za Jorgandžije na meču.

Rajo se uopte nije branio i čak je u drugom poluvremenu dodao gas ulaskom Manuča i bio konkretniji i opasniji od rivala. Upravo je Manučo imao najbolju priliku za domaći tim, ali je golman Moja sjajno odbranio njegov šut.

Nisu pomogli ni ulasci talentovanih klinaca Saula Njigeza i Ektora Ernandesa, ni večitog džokera Sebolje Rodrigeza. Atletiko je morao da podeli plen sa gradskim rivalom, što je i najpošteniji ishod s obzirom na prikazanu igru.

PRIMERA - 1. KOLO

Subota:
Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)
/Luis Alberto 36/

Sevilja - Valensija 1:1 (1:0)
/Aleks Vidal 44 - Orban 88/

Granada - Deportivo 2:1 (0:1)
/Roćina 55, Babin 77 - Kavaleiro 20/

Almerija – Espanjol 1:1 (0:0)
/Sorijano 52 – Garsija 90+13/

Nedelja:
Eibar – Sosijedad 1:0 (1:0)
/Lara 45/

Selta - Hetafe 3:1 (1:0)
/Nolito 30, Oreljana 56, Larivej 70 - Samir 63/

Barselona - Elče 3:0 (1:0)
/Mesi 42, 63, El Hadadi 46/

Levante - Viljareal 0:2 (0:0)
/Uče 56, Čerišev 86/

Ponedeljak:
Real Madrid - Kordoba 2:0 (1:0)
/Benzema 30, Ronaldo 90/

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:0

Komentari / 0

Ostavite komentar