Фенеру Супер-куп Турске!

Ако се по јутру дан познаје онда нема сумње да нас у предстојећем турском шампионату очекује врхунска драма! У мечу који је отворио нову сезону, утакмици Суперкупа, Фенербахче је после извођења једанаестераца савладао Галатасарај резултатом 3:2 и докопао се првог трофеја у сезони.

Фудбал 26.08.2014 | 12:15
Фенеру Супер-куп Турске!

Након 120 минута лавовске борбе у Маниси мреже се нису тресле, тако да је одлука морала да падне на пенал-рулету. И тада је драма достигла врхунац. На самом старту погађају и Кајт и Адин, али онда креће ревија промашаја са беле тачке. Чак пет фудбалера није могло да искористи шансу. Кренуло је са Еркином, па преко Инана, Мела, Топуза, до Куртулуша. Живци су бивали све тањи, а озбиљно је заварничило и замирисало на инцидент када је Демирел одбранио ударац Фелипеа Мела у трећој серији. Њих двојица жестоко су се сукобили, али је судија Абитоглу одлучио да им покаже само по жути картон.

Серију промашаја прекинуо је Раул Меирелеш (2:1), затим је Бурак Јилмаз поравнао на 2:2, али Кадлец није пропустио прву меч лопту и то је био крај - 3:2 за Фенер.

Нови шампионат Турске стартује предстојећег викенда. Галатасарај у првом колу гостује Бурси, док Фенер пред својим навијачима игра против Карабука. Трећи најозбиљнији кандидат за титулу, екипа Бешикташа, иде на ноге Мерсину.

 

Коментари / 0

Оставите коментар