Јоветић разбио Ливерпул!

Јо-Јо постигао два гола, Агуеро после 23 секунда на терену додао још један за убедљив тријумф шампиона у дебију Лазара Марковића за Редсе.

Фудбал 26.08.2014 | 12:00
Јоветић разбио Ливерпул!

Пре меча се причало о Марију Балотелију, дебију Лазара Марковића, лудој шампионској трци из прошле сезоне, а после првог великог дербија у Енглеској ове сезоне, писаће се хвалоспеви о Стевану Јоветићу!

У најбољој партији од доласка у Манчестер Сити, црногорски нападач је показао сву класу, голгетерски инстикт и зашто је прошлог лета дошао на Острво као мега појачање. Са два сјајна гола, популарни Јо Јо је потпуно размонтирао Ливерпул и био главни архитекта победе шампиона над вицешампионом од 3:1!

Ваљда ће од вечерас утихнути критике Острвљана на рачун црногорског голгетера и приче о повратку у Италију. Јер њему је дефинитивно место у клубу који је шампион Енглеске. Овакав Јоветић може бити од непроцењиве вредности за Мануела Пелегринија .

Још у припремном периоду, Црногорац је намештио нишане и са шест голова у три меча показао да би ово могла да буде његова сезона. Повреда Алвара Негреда му је широм отворила врата прве поставе, а Мануел Пелегрини се коначно уверио каквог је нападача прошле сезоне држао на клупи.

Марио Балотели је дошао на стадион некадашњег клуба да донесе срећу будућем клубу, али могао је да види шоу Стевана Јоветића и Ливерпул који без Суареза није ни бледа сенка прошлогодишњег кандидата за титулу.

Ливерпулов дуго чекано појачање Алберто Морено је очајном интервенцијом у 41. минуту отворио врата тријумфа Ситију. Шпанац је недопсутиво споро реаговао, а Јоветић намирисао шансу и попут брзог воза налетео и закуцао лопту у мрежу.

Најлепши моменат на мечу је виђен у десетом минуту другог дела игре. После серије тачних пасова домаћих фудбалера, Јоветић је мајсторским пасом петом одиграо до Насрија, сјајно се убацио и сачекао повратни пас Француза, а онда немилосрдно затресао мрежу Мињолеа поред скамењених дефанзиваца Ливерпула.

Имао је сјајни Црнограц још једну прилику да сјајну партију комплетира хет-триком, али није имао среће у завршници... Ливерпулу није помогао ни деби Лазара Марковића који је у 60. минуту заменио Коутиња. Чачанин се уклопио у сивило Роџерсове екипе, која не функционише без Суареза.

Повреда Едина Џека је послала на терен резервисту Серхија Агуера, а Аргентинац је после само 23 скеунда на терена побегао дефанзивцима Редса и у првом контакту са лоптом запечатио субину Роџерсовог тима.

Тренер Ливерпула је на терен убрзо послао и Рикија Ламберта који је успео да ублажи пораз његовог тима. Његов шут је био најзаслужнији за аутогол Забалета. Искусни нападач је убрзо имао шансу и за други погодак, али је упрскао последњу шансу да се Ливерпул врати из мртвих...

ПРЕМИЈЕР ЛИГА – друго коло:

Субота:

Астон Вила - Њукасл 0:0

Челси - Лестер 2:0 (0:0)
/Дијего Коста 63, Азар 77/

Кристал Палас - Вест Хем 1:3 (0:2)
/Шамак 49 - Зарате 34, Даунинг 37, Кол 62/

Саутемптон - Вест Бромвич Албион 0:0

Свонси - Барнли 1:0 (1:0)
/Дајер 23/

Евертон - Арсенал 2:2 (2:0)
/Колмен 19, Нејсмит 45 - Рамзи 83, Жиру 90/

Недеља:

Хал – Стоук 1:1 (1:0)
/Јелавић 42 – Шокрос 83/

Тотенхем - Квинс Парк Ренџерс 4:0 (3:0)
/Чадли 12, 37, Дајер 30, Адебајор 65/

Сандерленд - Манчестер Јунајтед 1:1 (1:1)
/Родвел 30 – Мата 17/

Понедељак:

Манчестер Сити - Ливерпул 3:1 (1:0)
/Јоветић 41, 55, Агуеро 69 - Забалета 83 аутогол/

Коментари / 0

Оставите коментар