Jovetić razbio Liverpul!

Jo-Jo postigao dva gola, Aguero posle 23 sekunda na terenu dodao još jedan za ubedljiv trijumf šampiona u debiju Lazara Markovića za Redse.

Fudbal 26.08.2014 | 12:00
Jovetić razbio Liverpul!

Pre meča se pričalo o Mariju Baloteliju, debiju Lazara Markovića, ludoj šampionskoj trci iz prošle sezone, a posle prvog velikog derbija u Engleskoj ove sezone, pisaće se hvalospevi o Stevanu Jovetiću!

U najboljoj partiji od dolaska u Mančester Siti, crnogorski napadač je pokazao svu klasu, golgeterski instikt i zašto je prošlog leta došao na Ostrvo kao mega pojačanje. Sa dva sjajna gola, popularni Jo Jo je potpuno razmontirao Liverpul i bio glavni arhitekta pobede šampiona nad vicešampionom od 3:1!

Valjda će od večeras utihnuti kritike Ostrvljana na račun crnogorskog golgetera i priče o povratku u Italiju. Jer njemu je definitivno mesto u klubu koji je šampion Engleske. Ovakav Jovetić može biti od neprocenjive vrednosti za Manuela Pelegrinija .

Još u pripremnom periodu, Crnogorac je nameštio nišane i sa šest golova u tri meča pokazao da bi ovo mogla da bude njegova sezona. Povreda Alvara Negreda mu je širom otvorila vrata prve postave, a Manuel Pelegrini se konačno uverio kakvog je napadača prošle sezone držao na klupi.

Mario Baloteli je došao na stadion nekadašnjeg kluba da donese sreću budućem klubu, ali mogao je da vidi šou Stevana Jovetića i Liverpul koji bez Suareza nije ni bleda senka prošlogodišnjeg kandidata za titulu.

Liverpulov dugo čekano pojačanje Alberto Moreno je očajnom intervencijom u 41. minutu otvorio vrata trijumfa Sitiju. Španac je nedopsutivo sporo reagovao, a Jovetić namirisao šansu i poput brzog voza naleteo i zakucao loptu u mrežu.

Najlepši momenat na meču je viđen u desetom minutu drugog dela igre. Posle serije tačnih pasova domaćih fudbalera, Jovetić je majstorskim pasom petom odigrao do Nasrija, sjajno se ubacio i sačekao povratni pas Francuza, a onda nemilosrdno zatresao mrežu Minjolea pored skamenjenih defanzivaca Liverpula.

Imao je sjajni Crnograc još jednu priliku da sjajnu partiju kompletira het-trikom, ali nije imao sreće u završnici... Liverpulu nije pomogao ni debi Lazara Markovića koji je u 60. minutu zamenio Koutinja. Čačanin se uklopio u sivilo Rodžersove ekipe, koja ne funkcioniše bez Suareza.

Povreda Edina Džeka je poslala na teren rezervistu Serhija Aguera, a Argentinac je posle samo 23 skeunda na terena pobegao defanzivcima Redsa i u prvom kontaktu sa loptom zapečatio subinu Rodžersovog tima.

Trener Liverpula je na teren ubrzo poslao i Rikija Lamberta koji je uspeo da ublaži poraz njegovog tima. Njegov šut je bio najzaslužniji za autogol Zabaleta. Iskusni napadač je ubrzo imao šansu i za drugi pogodak, ali je uprskao poslednju šansu da se Liverpul vrati iz mrtvih...

PREMIJER LIGA – drugo kolo:

Subota:

Aston Vila - Njukasl 0:0

Čelsi - Lester 2:0 (0:0)
/Dijego Kosta 63, Azar 77/

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (0:2)
/Šamak 49 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62/

Sautempton - Vest Bromvič Albion 0:0

Svonsi - Barnli 1:0 (1:0)
/Dajer 23/

Everton - Arsenal 2:2 (2:0)
/Kolmen 19, Nejsmit 45 - Ramzi 83, Žiru 90/

Nedelja:

Hal – Stouk 1:1 (1:0)
/Jelavić 42 – Šokros 83/

Totenhem - Kvins Park Rendžers 4:0 (3:0)
/Čadli 12, 37, Dajer 30, Adebajor 65/

Sanderlend - Mančester Junajted 1:1 (1:1)
/Rodvel 30 – Mata 17/

Ponedeljak:

Mančester Siti - Liverpul 3:1 (1:0)
/Jovetić 41, 55, Aguero 69 - Zabaleta 83 autogol/

Komentari / 0

Ostavite komentar