Реал побједио и разочарао!

Мадриђани се намучили против Кордобе - 2:0. 

Фудбал 26.08.2014 | 11:30
Реал побједио и разочарао!

Многи више мршавао него лепршаво! Реал Мадрид је победом отворио нову сезону Примере, савладао је новајлију Кордобу са 2:0, али навијачи, као и тренер Карло Анћелоти имају доста разлога за бригу, пошто је Краљевски клуб одиграо далеко испод својих могућности.

Од самог почетка утакмице видело се да ће Реал јако тешко пробити јако добро организовану одбрану Кордобе. Иако је овај тим глатко изгубио свих осам утакмица у Примери које је одиграо на овом стадиону вечерас се представио у доста добром светлу и слободно се може рећи да је деловао све сигурније како је утакмица одмицала.

Меч је решио Карим Бензема иза којег је до данас био јако дугачак пост. Од није дао гол за Реал на претходних 15 мечева, али је нову сезону, ето, отворио поготком и то веома вредним. Лепо је центрирао Тони Крос, а француски нападач био на правом месту и главом погодио мрежу Кордобе.

Очекивало се после тог гола да ће Мадриђани отворити ривала, да ће заиграти боље, међутим, од тога није било ништа. Очигледно, пред Карлом Анћелотијем је велики посао како би уклопио нове звезде у једну сложну целину. Треба поменути да се Италијан у финишу утакмице нашао и на удару навијача, зачули су се звиждуци са трибина када је у 76. минуту уместо Бенземе увео дефанзивног Кедиру. Многи су то вероватно схватили као страх искуног стручњака, пошто је неколико тренутака раније Кордоба изједначила поготком Ћиска, али гол поништен због евидентног офсајда. Анћелоти је тада решио да ништа не препушта случају.

До краја утакмице Реал је успео да дуплира предност и овери тријумф, пошто је Кристијано Роналдо у 90. минуту искористио пад концентрације у одбрани гостију. Занимљиво да је Кордоба 28. клуб у низу против којег је ЦР7 постигао бар један погодак у Примери. Дакле, против свих са којима се сусретао...

Коментари / 0

Оставите коментар