Real pobjedio i razočarao!

Madriđani se namučili protiv Kordobe - 2:0. 

Fudbal 26.08.2014 | 11:30
Real pobjedio i razočarao!

Mnogi više mršavao nego lepršavo! Real Madrid je pobedom otvorio novu sezonu Primere, savladao je novajliju Kordobu sa 2:0, ali navijači, kao i trener Karlo Anćeloti imaju dosta razloga za brigu, pošto je Kraljevski klub odigrao daleko ispod svojih mogućnosti.

Od samog početka utakmice videlo se da će Real jako teško probiti jako dobro organizovanu odbranu Kordobe. Iako je ovaj tim glatko izgubio svih osam utakmica u Primeri koje je odigrao na ovom stadionu večeras se predstavio u dosta dobrom svetlu i slobodno se može reći da je delovao sve sigurnije kako je utakmica odmicala.

Meč je rešio Karim Benzema iza kojeg je do danas bio jako dugačak post. Od nije dao gol za Real na prethodnih 15 mečeva, ali je novu sezonu, eto, otvorio pogotkom i to veoma vrednim. Lepo je centrirao Toni Kros, a francuski napadač bio na pravom mestu i glavom pogodio mrežu Kordobe.

Očekivalo se posle tog gola da će Madriđani otvoriti rivala, da će zaigrati bolje, međutim, od toga nije bilo ništa. Očigledno, pred Karlom Anćelotijem je veliki posao kako bi uklopio nove zvezde u jednu složnu celinu. Treba pomenuti da se Italijan u finišu utakmice našao i na udaru navijača, začuli su se zvižduci sa tribina kada je u 76. minutu umesto Benzeme uveo defanzivnog Kediru. Mnogi su to verovatno shvatili kao strah iskunog stručnjaka, pošto je nekoliko trenutaka ranije Kordoba izjednačila pogotkom Ćiska, ali gol poništen zbog evidentnog ofsajda. Anćeloti je tada rešio da ništa ne prepušta slučaju.

Do kraja utakmice Real je uspeo da duplira prednost i overi trijumf, pošto je Kristijano Ronaldo u 90. minutu iskoristio pad koncentracije u odbrani gostiju. Zanimljivo da je Kordoba 28. klub u nizu protiv kojeg je CR7 postigao bar jedan pogodak u Primeri. Dakle, protiv svih sa kojima se susretao...

Komentari / 0

Ostavite komentar