Митро-гол одушевљава Белгијанце!

"Митровић је момак који живи за голове. Ако постигне погодак, сви знамо да ће му цео стадион скандирати. Ако се то не догоди, нема везе", рекао је тренер Бесник Хаси...

Фудбал 26.08.2014 | 10:15
Митро-гол одушевљава Белгијанце!

Ни други пут ове сезоне Александар Митровић није био стрелац за Андерлехт, али поново је у жижи јавности. Репрезентативац Србије је овог пута добио похвале, како медија, тако и тренера Бесника Хасија, који очигледно изузетно воли да мења плочу и прича разне приче... Бар када је у питању 19-годишњи голгетер из Србије.

Како јављају медији из Белгије, Митровић у сусрету са Бевереном није био на висини задатка, али је албански стручњак одмах стао у одбрану свог нападача.
"Питате ме да ли је Митровић деловао незаинтересовано на терену? Митровић је момак који живи за голове. Ако постигне погодак, сви знамо да ће му цео стадион скандирати. Ако се то не догоди, нема везе. Ја знам да он може да поднесе притисак. Зна и Митровић сам да није одиграо најбоље против Беверена, али ће у наредним мечевима сигурно бити бољи", рекао је Хаси после меча с Бевереном.

Један детаљ који је посебно запао за око новинарима јесте моменат када је Митровић оштро стартовао на дефанзивцу противничке екипе, Робсону... Након чега је саиграч бразилског штопера Давид Хуберт покушао да испровоцира српског аса. Међутим, Митровић је остао хладне главе и пустио да се ствари слегну.

Медији су у први план истакли чињеницу да је бивши центарфор Партизана често добијао жуте, па чак и црвене картоне због свог необузданог темперамента. Ипак, после мирне и сталожене реакције у очима фудбалских критичара драстично је порастао.
"У ситуацији када га је Хуберт провоцирао и приближио се врло близу Митровићу, он је остао прибран и није дозволио да га противник омете. То је само доказ колико је Александар сазрео као играч, да игра паметније, да га више није лако преварити и да зна шта ради", стоји у тексту Де Моргена.

Коментари / 0

Оставите коментар