Mitro-gol oduševljava Belgijance!

"Mitrović je momak koji živi za golove. Ako postigne pogodak, svi znamo da će mu ceo stadion skandirati. Ako se to ne dogodi, nema veze", rekao je trener Besnik Hasi...

Fudbal 26.08.2014 | 10:15
Mitro-gol oduševljava Belgijance!

Ni drugi put ove sezone Aleksandar Mitrović nije bio strelac za Anderleht, ali ponovo je u žiži javnosti. Reprezentativac Srbije je ovog puta dobio pohvale, kako medija, tako i trenera Besnika Hasija, koji očigledno izuzetno voli da menja ploču i priča razne priče... Bar kada je u pitanju 19-godišnji golgeter iz Srbije.

Kako javljaju mediji iz Belgije, Mitrović u susretu sa Beverenom nije bio na visini zadatka, ali je albanski stručnjak odmah stao u odbranu svog napadača.
"Pitate me da li je Mitrović delovao nezainteresovano na terenu? Mitrović je momak koji živi za golove. Ako postigne pogodak, svi znamo da će mu ceo stadion skandirati. Ako se to ne dogodi, nema veze. Ja znam da on može da podnese pritisak. Zna i Mitrović sam da nije odigrao najbolje protiv Beverena, ali će u narednim mečevima sigurno biti bolji", rekao je Hasi posle meča s Beverenom.

Jedan detalj koji je posebno zapao za oko novinarima jeste momenat kada je Mitrović oštro startovao na defanzivcu protivničke ekipe, Robsonu... Nakon čega je saigrač brazilskog štopera David Hubert pokušao da isprovocira srpskog asa. Međutim, Mitrović je ostao hladne glave i pustio da se stvari slegnu.

Mediji su u prvi plan istakli činjenicu da je bivši centarfor Partizana često dobijao žute, pa čak i crvene kartone zbog svog neobuzdanog temperamenta. Ipak, posle mirne i staložene reakcije u očima fudbalskih kritičara drastično je porastao.
"U situaciji kada ga je Hubert provocirao i približio se vrlo blizu Mitroviću, on je ostao pribran i nije dozvolio da ga protivnik omete. To je samo dokaz koliko je Aleksandar sazreo kao igrač, da igra pametnije, da ga više nije lako prevariti i da zna šta radi", stoji u tekstu De Morgena.

Komentari / 0

Ostavite komentar