Милијаш: Што сам отишао?

Црвена звезда је приредила свечани опроштај од капитена Ненада Милијаша, који ће каријеру наставити у турској Маниси.

Фудбал 26.08.2014 | 11:00
Милијаш: Што сам отишао?

Председник скупштине клуба Светозар Мијаиловић уручио је Милијашу ручни сат са посветом и досадашњем капитену пожелео да у новом клубу остави траг какав је оставио у Црвеној звезди, а навијачи су му поклонили мајицу.

- Постајале су и раније приче да ћу да одем. Тада сам имао понуде са далеког Истока издашније од ове, али нисам желео да одем тако далеко. Када се појавила понуда Манисе отворила се опција одласка али и останка. Као што се писало у медијима зна се да ми Звезда дугује пуно и да сам део тога опростио. Ипак да сам остао та цифра би досегла заиста астрономске висине за наше услове. Зато сам разговарао са људима у клубу и предочио им да је можда време да одем. Знам да клуб сада не може да ми исплати већи део дуговања, а ја сам освојио титулу и испунио играчке амбиције са Звездом и стекао сам утисак да је прави тренутак да одем.

Оно што Милијаш није желео да каже је да би му клуб дуговао милион евра да остане ове сезоне и да је желео да избегне тако тешку ситуацију по Звезду и по себе. У овом тренутку клуб му дугује око 650.000 евра, а плата у следећој сезони би му била 360.000 што аутоматски значи да би укупна цифра прмашила милион.

Због тога је постигнут договор да он сада оде, опрости 250.000, а клуб му кроз рате намири преосталих 400.000 евра дуга. Такође то значи и да Звезда неће профитирати од овог трансфера.

- Звезда неће добити обештећење, али ћу ја опростити део дуга. Још зимус сам потписао анекс уговора по коме сам до сада играо за џабе уз услов да ми се у августу исплате дуговања. Пошто се то није десило, по том анексу клуб је требало да ми исплати примања и за прошлу полусезону. Знам у каквој је ситуацији Звезда и примања за ту полусезону нећу потраживати ни сада. Стекао сам утисак да су у управи клуба задовољни таквим стањем ствари.

Суштина је да се у будућности избегну било какве тужбе.

- Не могу да замислим да идем против Звезде на арбитражу.

Навијачима Звезде је сада јаснија одлука капитена да оде. Остала је дилема зашто баш у Манису.

- Микић ми је доста помогао око клуба тамо. Да је озбиљна средина да желе повратак у прву лигу. Наравно и финасијска понуда није да се одбије. Чујем да ми спремају дочек. Не обазирем се на то, јер желим да причам на терену. И да се не лажемо долазим из великог клуба за њих и зато знам да очекују много.

Ипак, растанак је далеко од лаког...

- Сада ми одлазак много теже пада. Тада је одлазак негде био логичан. Сигурно је на мене и све утицало и што звезда није играла Европу јер смо то апсолутно заслужили...

Миљаш је за Црвену звезду одиграо 195 утакмица и постигао 66 голова, чиме је постао 15. најбољи стрелац у клубу свих времена и изједначио се на листи са Владимиром Петровићем Пижоном.

Коментари / 0

Оставите коментар