Milijaš: Što sam otišao?

Crvena zvezda je priredila svečani oproštaj od kapitena Nenada Milijaša, koji će karijeru nastaviti u turskoj Manisi.

Fudbal 26.08.2014 | 11:00
Milijaš: Što sam otišao?

Predsednik skupštine kluba Svetozar Mijailović uručio je Milijašu ručni sat sa posvetom i dosadašnjem kapitenu poželeo da u novom klubu ostavi trag kakav je ostavio u Crvenoj zvezdi, a navijači su mu poklonili majicu.

- Postajale su i ranije priče da ću da odem. Tada sam imao ponude sa dalekog Istoka izdašnije od ove, ali nisam želeo da odem tako daleko. Kada se pojavila ponuda Manise otvorila se opcija odlaska ali i ostanka. Kao što se pisalo u medijima zna se da mi Zvezda duguje puno i da sam deo toga oprostio. Ipak da sam ostao ta cifra bi dosegla zaista astronomske visine za naše uslove. Zato sam razgovarao sa ljudima u klubu i predočio im da je možda vreme da odem. Znam da klub sada ne može da mi isplati veći deo dugovanja, a ja sam osvojio titulu i ispunio igračke ambicije sa Zvezdom i stekao sam utisak da je pravi trenutak da odem.

Ono što Milijaš nije želeo da kaže je da bi mu klub dugovao milion evra da ostane ove sezone i da je želeo da izbegne tako tešku situaciju po Zvezdu i po sebe. U ovom trenutku klub mu duguje oko 650.000 evra, a plata u sledećoj sezoni bi mu bila 360.000 što automatski znači da bi ukupna cifra prmašila milion.

Zbog toga je postignut dogovor da on sada ode, oprosti 250.000, a klub mu kroz rate namiri preostalih 400.000 evra duga. Takođe to znači i da Zvezda neće profitirati od ovog transfera.

- Zvezda neće dobiti obeštećenje, ali ću ja oprostiti deo duga. Još zimus sam potpisao aneks ugovora po kome sam do sada igrao za džabe uz uslov da mi se u avgustu isplate dugovanja. Pošto se to nije desilo, po tom aneksu klub je trebalo da mi isplati primanja i za prošlu polusezonu. Znam u kakvoj je situaciji Zvezda i primanja za tu polusezonu neću potraživati ni sada. Stekao sam utisak da su u upravi kluba zadovoljni takvim stanjem stvari.

Suština je da se u budućnosti izbegnu bilo kakve tužbe.

- Ne mogu da zamislim da idem protiv Zvezde na arbitražu.

Navijačima Zvezde je sada jasnija odluka kapitena da ode. Ostala je dilema zašto baš u Manisu.

- Mikić mi je dosta pomogao oko kluba tamo. Da je ozbiljna sredina da žele povratak u prvu ligu. Naravno i finasijska ponuda nije da se odbije. Čujem da mi spremaju doček. Ne obazirem se na to, jer želim da pričam na terenu. I da se ne lažemo dolazim iz velikog kluba za njih i zato znam da očekuju mnogo.

Ipak, rastanak je daleko od lakog...

- Sada mi odlazak mnogo teže pada. Tada je odlazak negde bio logičan. Sigurno je na mene i sve uticalo i što zvezda nije igrala Evropu jer smo to apsolutno zaslužili...

Miljaš je za Crvenu zvezdu odigrao 195 utakmica i postigao 66 golova, čime je postao 15. najbolji strelac u klubu svih vremena i izjednačio se na listi sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Komentari / 0

Ostavite komentar