Помозимо сестрама Гајић

Тридесетак пријатеља посјетило је данас сестре Татјану И Милану Гајић из Бањалуке, које се већ осам година боре са Лафорином болести.

Република Српска 25.08.2014 | 20:14
Помозимо сестрама Гајић

Обучени у бијеле мајце на којима је написан кратки број на који грађани позивом могу донирати једну марку и носећи балоне жељели су указати да је поново акција покренута прикупљања помоћи за откривање лијека против ове ријетке болести.

Двадесет једногоодишња Татјана и двије године млађа Милана обољеле су прије осам година од ријетке, прогресивне Лафорине болести.

Лафорина болест је тешко неуролошко обољење чији се симптоми јављају у пубертету. Болест брзо напредује. Слабост у ногама врло брзо пређе у потпуну непокретност, размишља се успорено, а говор је отежан.

Лафора је болест са, досада фаталним исходом.Фармацеутске куће нису заинтересоване за истраживање и проналазак лијека. Све је пало на терет родитеља, којима су, опет очи упрте у Клинику “СицкКидс” у Торонту.

Уз родитеље, родбину и два мала псића расе Бишон, Татјани и Милани велику и несебичну подршку дају пријатељи из основне и средње школе и комшилука. Нису само морална подршка.

Ангажовали су се да на све могуће начине помогну и финансијски.

Поново су активирали хуманитарни број 1411.Свако може помоћи. Кристина Вукелић је “жртвовала ” својих 15 минута и направила наруквицу.

Кристина је направила 15 наруквица И све их продала за марку по комаду. Родитеље сестара Гајић истраживања су досада коштала око миллион марака. Снагом добрих људи надају се да ће прикупити и остатак колико је потребно за завршна истраживања.

У Торонту, каже Сњежана Гајић, не могу да се на чуде, да смо из тако мале земље успјели и сами зборити и прикупити толика средства, а она су обезбјеђена само захваљујући добрим људима и њиховом снагом да Лафора буде побјеђена.

Назовите 1411 И додајте и дјелић своје снаге у борби против те опаке генетске болести.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГОРАН ВРС

25.08.2014 20:09

Даце Бог да ова дјеца оздраве.Молим све људе да позову овај број те донирају једну марку која нама није ниста а овој дјеци знац и ЗИВОТ.ПОМОЗИМО БРАЦО,БУДИМО ЉУДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бихац

26.08.2014 07:05

Ми из ФБИХ не можемо звати 1411, па активирајте бројеве и у ФБИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

26.08.2014 10:39

Јели неко мозе да објасни, на који нацин моземо ми позвати из Иностранства и на који број??? Вјерујем да нас има много који би радо позвали. Хвала унапријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симеун

27.08.2014 22:11

Поздрав, све додатне информације мозете наци на званицном сајту: хттп://www.лафора-тацамики.цом/контакт.хтмл

ОДГОВОРИТЕ