Pomozimo sestrama Gajić

Tridesetak prijatelja posjetilo je danas sestre Tatjanu I Milanu Gajić iz Banjaluke, koje se već osam godina bore sa Laforinom bolesti.

Republika Srpska 25.08.2014 | 20:14
Pomozimo sestrama Gajić

Obučeni u bijele majce na kojima je napisan kratki broj na koji građani pozivom mogu donirati jednu marku i noseći balone željeli su ukazati da je ponovo akcija pokrenuta prikupljanja pomoći za otkrivanje lijeka protiv ove rijetke bolesti.

Dvadeset jednogoodišnja Tatjana i dvije godine mlađa Milana oboljele su prije osam godina od rijetke, progresivne Laforine bolesti.

Laforina bolest je teško neurološko oboljenje čiji se simptomi javljaju u pubertetu. Bolest brzo napreduje. Slabost u nogama vrlo brzo pređe u potpunu nepokretnost, razmišlja se usporeno, a govor je otežan.

Lafora je bolest sa, dosada fatalnim ishodom.Farmaceutske kuće nisu zainteresovane za istraživanje i pronalazak lijeka. Sve je palo na teret roditelja, kojima su, opet oči uprte u Kliniku “SickKids” u Torontu.

Uz roditelje, rodbinu i dva mala psića rase Bišon, Tatjani i Milani veliku i nesebičnu podršku daju prijatelji iz osnovne i srednje škole i komšiluka. Nisu samo moralna podrška.

Angažovali su se da na sve moguće načine pomognu i finansijski.

Ponovo su aktivirali humanitarni broj 1411.Svako može pomoći. Kristina Vukelić je “žrtvovala ” svojih 15 minuta i napravila narukvicu.

Kristina je napravila 15 narukvica I sve ih prodala za marku po komadu. Roditelje sestara Gajić istraživanja su dosada koštala oko million maraka. Snagom dobrih ljudi nadaju se da će prikupiti i ostatak koliko je potrebno za završna istraživanja.

U Torontu, kaže Snježana Gajić, ne mogu da se na čude, da smo iz tako male zemlje uspjeli i sami zboriti i prikupiti tolika sredstva, a ona su obezbjeđena samo zahvaljujući dobrim ljudima i njihovom snagom da Lafora bude pobjeđena.

Nazovite 1411 I dodajte i djelić svoje snage u borbi protiv te opake genetske bolesti.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

GORAN VRS

25.08.2014 20:09

Dace Bog da ova djeca ozdrave.Molim sve ljude da pozovu ovaj broj te doniraju jednu marku koja nama nije nista a ovoj djeci znac i ZIVOT.POMOZIMO BRACO,BUDIMO LJUDI

ODGOVORITE
Name

Bihac

26.08.2014 07:05

Mi iz FBIH ne možemo zvati 1411, pa aktivirajte brojeve i u FBIH

ODGOVORITE
Name

Mila

26.08.2014 10:39

Jeli neko moze da objasni, na koji nacin mozemo mi pozvati iz Inostranstva i na koji broj??? Vjerujem da nas ima mnogo koji bi rado pozvali. Hvala unaprijed.

ODGOVORITE
Name

simeun

27.08.2014 22:11

Pozdrav, sve dodatne informacije mozete naci na zvanicnom sajtu: http://www.lafora-tacamiki.com/kontakt.html

ODGOVORITE