Барса има нову звезду - Мунира ел Хададија

Мунир Ел Хадади (18) дебитовао је голом на Ноу Кампу. Навијачи су му дуго аплаудирали. Тренер га је нахвалио. Нема сумње, могао би да има светлу будућност.

Фудбал 25.08.2014 | 22:45
Барса има нову звезду - Мунира ел Хададија

Додавање Ивана Ракитића кроз средину одбране Елчеа, закаснела реакција дефанзиваца и правовремени, помало изненађујуће брзи ударац новог Барсиног супер талента посебно су у недељу обрадовали Ноу Камп.

Пред 68.105 посетилаца култног стадиона, тим ударцем и голом представио се дебитант, Мунир Ел Хадади (18).

Тренер Луис Енрике објаснио је да је "ускочио" у тим уместо повређеног Нејмара. Пружену прилику је потпуно искористио.

Дан после, већина шпанских и европских спортских медија пише о новом Барселонином таленту. Многи су се исте вечери питали ко је непредвидиви нападач, који вреба шансу за гол константном кретњом око одбране противника?

Рођен је у Покрајини Мадрид, у граду Сан Лоренцо де Ескоријал, не тако давног 1. септембра 1995. Отац му је Мароканац.

Фудбал је почео да тренира у локалном клубу Галапагар, а 2010. приметили су га скаути Атлетико Мадрида и довели у свој омладински погон. Одмах су га позајмили оближњем четвртолигашу, у чијем је дресу Мунир постигао 32 гола на само 29 утакмица.

Већ следећег лета, о њега су се отимали Реал и Манчестер јунајтед, али је одабрао Барселону и одмах постао полазник чувене "Ла Масије".

Током 2014. године дебитовао је за Барселону Б и скренуо на себе пажњу клубова као што су Арсенал, Пари Сен Жермен и Бајерн. Међутим, поново је одабрао Барселону и 3. марта продужио уговор до 2017. године,уз излазну клаузулу од 12 милиона евра, која је у недељу увече порасла на 35 милиона, јер је дебитовао за први тим.

"Мунир 'ломи' противнике брзином и против тога је тешко борити се. Он све ради тако природно... Има одличан карактер и биће нам од велике користи, као и многи други играчи. У недељу смо сви имали лепо вече, али посебно они који су дебитовали на Ноу Кампу. Навијачи Барселоне отишли су кући срећни", изјавио је после победе над Елчеом Луис Енрике.

Пажња и симпатије навијача нису ни до сада представљали младом Муниру проблем. Прошле сезоне био је најбољи играч УЕФА Лиге шампиона за младе (11 голова), а многи су упамтили гол који је постигао у утакмици против Бенфике. Са пола терена.

Коментари / 0

Оставите коментар