Barsa ima novu zvezdu - Munira el Hadadija

Munir El Hadadi (18) debitovao je golom na Nou Kampu. Navijači su mu dugo aplaudirali. Trener ga je nahvalio. Nema sumnje, mogao bi da ima svetlu budućnost.

Fudbal 25.08.2014 | 22:45
Barsa ima novu zvezdu - Munira el Hadadija

Dodavanje Ivana Rakitića kroz sredinu odbrane Elčea, zakasnela reakcija defanzivaca i pravovremeni, pomalo iznenađujuće brzi udarac novog Barsinog super talenta posebno su u nedelju obradovali Nou Kamp.

Pred 68.105 posetilaca kultnog stadiona, tim udarcem i golom predstavio se debitant, Munir El Hadadi (18).

Trener Luis Enrike objasnio je da je "uskočio" u tim umesto povređenog Nejmara. Pruženu priliku je potpuno iskoristio.

Dan posle, većina španskih i evropskih sportskih medija piše o novom Barseloninom talentu. Mnogi su se iste večeri pitali ko je nepredvidivi napadač, koji vreba šansu za gol konstantnom kretnjom oko odbrane protivnika?

Rođen je u Pokrajini Madrid, u gradu San Lorenco de Eskorijal, ne tako davnog 1. septembra 1995. Otac mu je Marokanac.

Fudbal je počeo da trenira u lokalnom klubu Galapagar, a 2010. primetili su ga skauti Atletiko Madrida i doveli u svoj omladinski pogon. Odmah su ga pozajmili obližnjem četvrtoligašu, u čijem je dresu Munir postigao 32 gola na samo 29 utakmica.

Već sledećeg leta, o njega su se otimali Real i Mančester junajted, ali je odabrao Barselonu i odmah postao polaznik čuvene "La Masije".

Tokom 2014. godine debitovao je za Barselonu B i skrenuo na sebe pažnju klubova kao što su Arsenal, Pari Sen Žermen i Bajern. Međutim, ponovo je odabrao Barselonu i 3. marta produžio ugovor do 2017. godine,uz izlaznu klauzulu od 12 miliona evra, koja je u nedelju uveče porasla na 35 miliona, jer je debitovao za prvi tim.

"Munir 'lomi' protivnike brzinom i protiv toga je teško boriti se. On sve radi tako prirodno... Ima odličan karakter i biće nam od velike koristi, kao i mnogi drugi igrači. U nedelju smo svi imali lepo veče, ali posebno oni koji su debitovali na Nou Kampu. Navijači Barselone otišli su kući srećni", izjavio je posle pobede nad Elčeom Luis Enrike.

Pažnja i simpatije navijača nisu ni do sada predstavljali mladom Muniru problem. Prošle sezone bio je najbolji igrač UEFA Lige šampiona za mlade (11 golova), a mnogi su upamtili gol koji je postigao u utakmici protiv Benfike. Sa pola terena.

Komentari / 0

Ostavite komentar