Бекер: Кључ је у Новаковој глави

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, изјавио је да ће прави ментални склоп бити кључан како би српски тенисер освојио титулу на УС опену.

Тенис 25.08.2014 | 23:15
Бекер: Кључ је у Новаковој глави

“Кључ је да има исти ментални склоп као на Вимблдону у последњих неколико мечева. Његова игра је створена за бетон, тако да му је потребна још хладна глава и мало среће“, изјавио је Бекер у интервјуу за УСА Тодаy.

“Он је сада број један, шампион Вимблдона и човек чији скалп сви желе. Ниједан меч неће бити лак“.

На питање чему би могао да научи Новака на тврдој подлози, Бекер је одговорио:

“Дефинитивно без падања и бацања, молим те. Волео бих да видим да контролише више размена са основне линије. Због својих фантастичних физичких предиспозиција успева да освоји поен и када је метар-два иза основне линије, али најбољи је када контролише средину игралишта“.

Бекер је потом упитан да додатно објасни своју недавну изјаву да није пријатељ са Новаком, али да поштују један другога.

“То је гомила бесмислица – имам друкчији приватни живот од њега јер сам 20 година старији и то је то. Имамо веома добру везу".

Бекер каже да су обојица доказали на терену каква је њихова сарадња и додаје:

“То је велики изазов за обојицу. На почетку године циљ је био освајање Грен слем титуле и повратак на број један. То смо постигли, а тек је август, тако да је сада циљ трофеј на УС опену“.

Немац каже да га посебно импресионира то што је Новак перфекциониста.

“Невероватно је колико жели да напредује – жели да одигра савршен гем, савршен меч, савршен турнир. То је тешко постићи сваке недеље, али то је његов циљ. Мислим да је то дивна особина, поготово после свих трофеја које је освојио“.

Бекер је поделио и утиске са Ђоковићевог венчања.

“Био сам и на другим свадбама и, верујте ми, овде се венчавао пар који је заједно дуго времена и који се истински воли. Била ми је част да будем део тог интимног славља“.

Коментари / 0

Оставите коментар