Beker: Ključ je u Novakovoj glavi

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, izjavio je da će pravi mentalni sklop biti ključan kako bi srpski teniser osvojio titulu na US openu.

Tenis 25.08.2014 | 23:15
Beker: Ključ je u Novakovoj glavi

“Ključ je da ima isti mentalni sklop kao na Vimbldonu u poslednjih nekoliko mečeva. Njegova igra je stvorena za beton, tako da mu je potrebna još hladna glava i malo sreće“, izjavio je Beker u intervjuu za USA Today.

“On je sada broj jedan, šampion Vimbldona i čovek čiji skalp svi žele. Nijedan meč neće biti lak“.

Na pitanje čemu bi mogao da nauči Novaka na tvrdoj podlozi, Beker je odgovorio:

“Definitivno bez padanja i bacanja, molim te. Voleo bih da vidim da kontroliše više razmena sa osnovne linije. Zbog svojih fantastičnih fizičkih predispozicija uspeva da osvoji poen i kada je metar-dva iza osnovne linije, ali najbolji je kada kontroliše sredinu igrališta“.

Beker je potom upitan da dodatno objasni svoju nedavnu izjavu da nije prijatelj sa Novakom, ali da poštuju jedan drugoga.

“To je gomila besmislica – imam drukčiji privatni život od njega jer sam 20 godina stariji i to je to. Imamo veoma dobru vezu".

Beker kaže da su obojica dokazali na terenu kakva je njihova saradnja i dodaje:

“To je veliki izazov za obojicu. Na početku godine cilj je bio osvajanje Gren slem titule i povratak na broj jedan. To smo postigli, a tek je avgust, tako da je sada cilj trofej na US openu“.

Nemac kaže da ga posebno impresionira to što je Novak perfekcionista.

“Neverovatno je koliko želi da napreduje – želi da odigra savršen gem, savršen meč, savršen turnir. To je teško postići svake nedelje, ali to je njegov cilj. Mislim da je to divna osobina, pogotovo posle svih trofeja koje je osvojio“.

Beker je podelio i utiske sa Đokovićevog venčanja.

“Bio sam i na drugim svadbama i, verujte mi, ovde se venčavao par koji je zajedno dugo vremena i koji se istinski voli. Bila mi je čast da budem deo tog intimnog slavlja“.

Komentari / 0

Ostavite komentar