Више захтјева за држављанство Српске

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је да је овог љета повећан број захтјева за стицање држављанства Републике Српске.

Република Српска 25.08.2014 | 17:01
Више захтјева за држављанство Српске

Она је нагласила да је само за грађане са пребивалиштем у Брчко дистрикту издато готово десет и по хиљада рјешења, те да је због сезоне годишњих одмора уопште повећан број захтјева за држављанство, нарочито људи који живе у иностранству.

"Службе за издавање увјерења о држављанставу радиће појчано да би сви грађани на вријеме могли добити документа, иако смо максимално убрзали процедуре, па од момента пристизања захтјева у Министарство до дана слања рјешења, процедура траје свега седам дана", рекла је Решићева.

Према њеним ријечима, Канцеларија Владе Републике Српске у Брчком потпуно је оправдала постојање, не само због пружања информација грађанима о држављанству, већ и када је ријеч о другим информацијама.

"У шестомјесечном периоду више од хиљаду грађана дође у Канцеларију да се информише, посавјетује и слично. Највише питања иде Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, Министарству за избјегла и расељена
лица и нама који се бавимо питањима држављанстава", каже Решићева.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хладна вода

25.08.2014 17:07

Шупља 100% предизборна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

25.08.2014 18:48

Ови дијаспорци су већи Срби од патријарха!!! Ако су толико поносни на то држављанство нека се врати и живи са Додиком!!! Лако је бити Србин у иностранству, свугдје је лијепо са пуним џепом вратите се овамо и живите са дневницима од 30 КМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БИХ

26.08.2014 00:10

РЕ БИХ:Додји И ти па да видис како је лијепо у иностранству!Пуни су нам дзепови!Прво се информиси па онда критикуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

26.08.2014 19:55

јалова министарка

ОДГОВОРИТЕ