Više zahtjeva za državljanstvo Srpske

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je ovog ljeta povećan broj zahtjeva za sticanje državljanstva Republike Srpske.

Republika Srpska 25.08.2014 | 17:01
Više zahtjeva za državljanstvo Srpske

Ona je naglasila da je samo za građane sa prebivalištem u Brčko distriktu izdato gotovo deset i po hiljada rješenja, te da je zbog sezone godišnjih odmora uopšte povećan broj zahtjeva za državljanstvo, naročito ljudi koji žive u inostranstvu.

"Službe za izdavanje uvjerenja o državljanstavu radiće pojčano da bi svi građani na vrijeme mogli dobiti dokumenta, iako smo maksimalno ubrzali procedure, pa od momenta pristizanja zahtjeva u Ministarstvo do dana slanja rješenja, procedura traje svega sedam dana", rekla je Rešićeva.

Prema njenim riječima, Kancelarija Vlade Republike Srpske u Brčkom potpuno je opravdala postojanje, ne samo zbog pružanja informacija građanima o državljanstvu, već i kada je riječ o drugim informacijama.

"U šestomjesečnom periodu više od hiljadu građana dođe u Kancelariju da se informiše, posavjetuje i slično. Najviše pitanja ide Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvu za izbjegla i raseljena
lica i nama koji se bavimo pitanjima državljanstava", kaže Rešićeva.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

hladna voda

25.08.2014 17:07

Šuplja 100% predizborna.

ODGOVORITE
Name

BiH

25.08.2014 18:48

Ovi dijasporci su veći Srbi od patrijarha!!! Ako su toliko ponosni na to državljanstvo neka se vrati i živi sa Dodikom!!! Lako je biti Srbin u inostranstvu, svugdje je lijepo sa punim džepom vratite se ovamo i živite sa dnevnicima od 30 KM!!!

ODGOVORITE
Name

RE BIH

26.08.2014 00:10

RE BIH:Dodji I ti pa da vidis kako je lijepo u inostranstvu!Puni su nam dzepovi!Prvo se informisi pa onda kritikuj!

ODGOVORITE
Name

Marko

26.08.2014 19:55

jalova ministarka

ODGOVORITE