У Србији игра, у РС је предсједник!

Петар Јелић, стрелац рекордних пет голова за Рад на утакмици против Вождовца, обавља и функцију првог човека матичног клуба, Модриче Максима.

Фудбал 25.08.2014 | 20:00
У Србији игра, у РС је предсједник!

Некада један од најперспективнијих фудбалера у БиХ и најбољи стрелац Модриче Максима, ушао је у историју спрског фудбала постигавши пет голова у победи Рада над Вождовцем - 6:1.

Све то десило се на његовом дебију за “грађевинаре”, а Јелић је за “Пресс РС” описао како се осећа после феноменалне партије.

"Нападачи су увек гладни голова, нисам ни ја другачији, па ми је помало жао што нисам дао бар још један. Ипак, свестан сам да сам овим ушао у историју и то ми даје крила да у наставку сезоне заиграм још боље. Да наставим са напорним радом и, зашто да не, покушам да једног дана надмашим тај рекорд".

Рад је прошле сезоне једва изборио опстанак. Јелић истиче да је сада ситуација много другачија и да ће клуб бити много успешнији.

"Дошао је одличан тренер, Милан Милановић, неколико сјајних фудбалера и све је кренуло набоље. Средина табеле не би смела да дође у питање, али из прикрајка вребамо и напад на место које води у Европу. Имамо квалитет и искуство да то и изборимо, ако нам се пружи прилика! Мислим да смо спремни да равноправно играмо са нашим највећим клубовима. Настојаћемо да то докажемо већ у наредном колу, у дербију са Партизаном. Мислим да нас након победе над Вождовцем нико више неће олако схватати".

Јелић је у Рад стигао из Кине где, како признаје, није могао да се навикне на стил живота.

"Једноставно, нисам више могао да издржим и са челницима Гвандонга сам договорио споразумни раскид уговора. Били су заиста јако коректни, али тамо је потпуно другачија култура, начин живота, исхрана, обичаји... Чак је и схватање фудбала другачије него у Европи. Кина је као земља супер и препоручио бих свима који могу да је обиђу туристички, али је јако тешко навићи се на свакодневни живот".

Из матичне Модриче Максима отишао је у Нирнберг, затим је играо за Карл Цајс Јену, ОФК Београд, Волгу, Динамо Тбилиси, Нови Пазар, Гвандонг до доласка у Рад.
"Свако мисли да је у неком тренутку могао боље, али ја не могу да будем незадовољан оним што сам урадио. Уосталом, фудбал ми је омогућио да видим свет. Научио сам три страна језика, остала су ми још три испита да завршим Правни факултет у Београду и немам због чега да жалим. Свакако, прошао сам много, играо са врхунским играчима, али и против њих и не размишљам у стилу 'шта би било кад би било'", рекао је Јелић за “Пресс РС”.

Новим одласком у иностранство није оптерећен.

"Моје мишљење је да су наше лиге потцењене и заиста не видим разлог да не останем у Србији или се, евентуално, вратим у БиХ и наставим да играм док ме тело служи".

Занимљиво је да је фудбалер Рада и актуелни председник клуба у коме је поникао.

"Било је тешко ускладити обавезе док сам био у Кини, а сада је много лакше. Имам одређени круг блиских сарадника, људи којима верујем и на које сам пренео одређене надлежности. Ушли смо у клуб када је био у великим финансијским проблемима, решили смо дугове и идемо корак по корак. План је да се за неколико година вратимо у Прву лигу РС, потом да стабилизујемо клуб и тек онда да размишљамо о Премијер лиги. Не дајемо велика обећања, само оно што можемо да испунимо", истакао је Јелић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ми сами

25.08.2014 18:19

И тата је имао 5 функција када је умро...На тату мали...

ОДГОВОРИТЕ