U Srbiji igra, u RS je predsjednik!

Petar Jelić, strelac rekordnih pet golova za Rad na utakmici protiv Voždovca, obavlja i funkciju prvog čoveka matičnog kluba, Modriče Maksima.

Fudbal 25.08.2014 | 20:00
U Srbiji igra, u RS je predsjednik!

Nekada jedan od najperspektivnijih fudbalera u BiH i najbolji strelac Modriče Maksima, ušao je u istoriju sprskog fudbala postigavši pet golova u pobedi Rada nad Voždovcem - 6:1.

Sve to desilo se na njegovom debiju za “građevinare”, a Jelić je za “Press RS” opisao kako se oseća posle fenomenalne partije.

"Napadači su uvek gladni golova, nisam ni ja drugačiji, pa mi je pomalo žao što nisam dao bar još jedan. Ipak, svestan sam da sam ovim ušao u istoriju i to mi daje krila da u nastavku sezone zaigram još bolje. Da nastavim sa napornim radom i, zašto da ne, pokušam da jednog dana nadmašim taj rekord".

Rad je prošle sezone jedva izborio opstanak. Jelić ističe da je sada situacija mnogo drugačija i da će klub biti mnogo uspešniji.

"Došao je odličan trener, Milan Milanović, nekoliko sjajnih fudbalera i sve je krenulo nabolje. Sredina tabele ne bi smela da dođe u pitanje, ali iz prikrajka vrebamo i napad na mesto koje vodi u Evropu. Imamo kvalitet i iskustvo da to i izborimo, ako nam se pruži prilika! Mislim da smo spremni da ravnopravno igramo sa našim najvećim klubovima. Nastojaćemo da to dokažemo već u narednom kolu, u derbiju sa Partizanom. Mislim da nas nakon pobede nad Voždovcem niko više neće olako shvatati".

Jelić je u Rad stigao iz Kine gde, kako priznaje, nije mogao da se navikne na stil života.

"Jednostavno, nisam više mogao da izdržim i sa čelnicima Gvandonga sam dogovorio sporazumni raskid ugovora. Bili su zaista jako korektni, ali tamo je potpuno drugačija kultura, način života, ishrana, običaji... Čak je i shvatanje fudbala drugačije nego u Evropi. Kina je kao zemlja super i preporučio bih svima koji mogu da je obiđu turistički, ali je jako teško navići se na svakodnevni život".

Iz matične Modriče Maksima otišao je u Nirnberg, zatim je igrao za Karl Cajs Jenu, OFK Beograd, Volgu, Dinamo Tbilisi, Novi Pazar, Gvandong do dolaska u Rad.
"Svako misli da je u nekom trenutku mogao bolje, ali ja ne mogu da budem nezadovoljan onim što sam uradio. Uostalom, fudbal mi je omogućio da vidim svet. Naučio sam tri strana jezika, ostala su mi još tri ispita da završim Pravni fakultet u Beogradu i nemam zbog čega da žalim. Svakako, prošao sam mnogo, igrao sa vrhunskim igračima, ali i protiv njih i ne razmišljam u stilu 'šta bi bilo kad bi bilo'", rekao je Jelić za “Press RS”.

Novim odlaskom u inostranstvo nije opterećen.

"Moje mišljenje je da su naše lige potcenjene i zaista ne vidim razlog da ne ostanem u Srbiji ili se, eventualno, vratim u BiH i nastavim da igram dok me telo služi".

Zanimljivo je da je fudbaler Rada i aktuelni predsednik kluba u kome je ponikao.

"Bilo je teško uskladiti obaveze dok sam bio u Kini, a sada je mnogo lakše. Imam određeni krug bliskih saradnika, ljudi kojima verujem i na koje sam preneo određene nadležnosti. Ušli smo u klub kada je bio u velikim finansijskim problemima, rešili smo dugove i idemo korak po korak. Plan je da se za nekoliko godina vratimo u Prvu ligu RS, potom da stabilizujemo klub i tek onda da razmišljamo o Premijer ligi. Ne dajemo velika obećanja, samo ono što možemo da ispunimo", istakao je Jelić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mi sami

25.08.2014 18:19

I tata je imao 5 funkcija kada je umro...Na tatu mali...

ODGOVORITE