Утопио се спасавајући комшиницу

Светислав Ђекић (65) из села Јошавка код Челинца утопио се када је са импровизованог моста упао у ријеку недалеко од своје куће, након што је помогао комшиници да преко њега пређе.

Република Српска 25.08.2014 | 10:33
Утопио се спасавајући комшиницу

Ђекић се у ријеци Јошавци утопио у суботу увече, а његово тијело пронађено је јуче око километар и по даље на њиви гдје га је вода избацила.

Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштено је да је беживотно тијело С. Ђ. пронађено око 8.30 часова.

Очевидац несреће и Светиславов рођак Дарко Ђекић испричао је да се Ђекић оклизнуо и упао у набујалу Џку.

“Несрећни Светислав помогао је комшиници Дијани Лазић да пређе мост, који је састављен од двије-три даске. Када се враћао, оклизнуо се и упао у воду. Борио се око 100 метара, махао рукама и хватао за гране, а затим нестао под мутном водом - прича Ђекић.

Додао је да су он и још један комшија трчали обалом и настојали да га извуку, али нису успјели.

“Нисмо смјели да скочимо у ријеку јер бисмо се утопили. Вода је била брза и мутна, а корито стрмо. Светислав је био крупан и имао је око 90 килограма. Носио је чизме и комбинезон и то му је сигурно отежало да изађе”, казао је Дарко.

Додао је да је мост са којег је Светислав пао и утопио се уништен у посљедњој поплави. Иза настрадалог Светислава остали су супруга и синови Драган и Мирослав.

Ђекић је четврта жртва августовских поплава. Полицији у Бањалуци пријављен је нестанак Бањалучанина Горана Симића (29), чији је "мерцедес 190" пронађен у насељу Старчевица. Тијело Петре Живковић (42) из околине Челинца је пронађено, а још се трага за Дарком Станојевићем (37), возачем "ладе нива", коју је у селу Бараковац однијела бујица Црног потока.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

25.08.2014 12:36

Мора да му је пуно значила

ОДГОВОРИТЕ