Utopio se spasavajući komšinicu

Svetislav Đekić (65) iz sela Jošavka kod Čelinca utopio se kada je sa improvizovanog mosta upao u rijeku nedaleko od svoje kuće, nakon što je pomogao komšinici da preko njega pređe.

Republika Srpska 25.08.2014 | 10:33
Utopio se spasavajući komšinicu

Đekić se u rijeci Jošavci utopio u subotu uveče, a njegovo tijelo pronađeno je juče oko kilometar i po dalje na njivi gdje ga je voda izbacila.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteno je da je beživotno tijelo S. Đ. pronađeno oko 8.30 časova.

Očevidac nesreće i Svetislavov rođak Darko Đekić ispričao je da se Đekić okliznuo i upao u nabujalu Džku.

“Nesrećni Svetislav pomogao je komšinici Dijani Lazić da pređe most, koji je sastavljen od dvije-tri daske. Kada se vraćao, okliznuo se i upao u vodu. Borio se oko 100 metara, mahao rukama i hvatao za grane, a zatim nestao pod mutnom vodom - priča Đekić.

Dodao je da su on i još jedan komšija trčali obalom i nastojali da ga izvuku, ali nisu uspjeli.

“Nismo smjeli da skočimo u rijeku jer bismo se utopili. Voda je bila brza i mutna, a korito strmo. Svetislav je bio krupan i imao je oko 90 kilograma. Nosio je čizme i kombinezon i to mu je sigurno otežalo da izađe”, kazao je Darko.

Dodao je da je most sa kojeg je Svetislav pao i utopio se uništen u posljednjoj poplavi. Iza nastradalog Svetislava ostali su supruga i sinovi Dragan i Miroslav.

Đekić je četvrta žrtva avgustovskih poplava. Policiji u Banjaluci prijavljen je nestanak Banjalučanina Gorana Simića (29), čiji je "mercedes 190" pronađen u naselju Starčevica. Tijelo Petre Živković (42) iz okoline Čelinca je pronađeno, a još se traga za Darkom Stanojevićem (37), vozačem "lade niva", koju je u selu Barakovac odnijela bujica Crnog potoka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

25.08.2014 12:36

Mora da mu je puno značila

ODGOVORITE