Град уништио кровове у општини Петрово

Олуја праћена градом и ударима вјетра, нанијела је огромну штету општини Петрово.

 

Република Српска 25.08.2014 | 08:50
Град уништио кровове у општини Петрово

Најгоре су прошле мјесне заједнице Петрово и Какмуж. На лицима мјештана Петрова очај. Нису стигли санирати ни посљедице поплаве, а јуче их је дотукао лед.

Поплава је уништила приземља, а лед сваки кров у овим озренским мјесним заједницама. Практично нема крова којег је лед заобишао, а који је, према њиховим тврдњама, био и величине јабуке.

Осамдесетчетворогодишњи Ранко Ристић, живи сам са супругом и и нема ни снаге ни новаца да санира штету коју му природа наноси други пут ове године.

Задах муља још се осјећа у приземљу, а сада је лед упропастио и кров куће. Овај пут, каже да му је штета најмање 10 хиљада марака. Лед је падао пола сата, у почетку је био ситан, да би касније достизао и величину јабуке, наводи Тихомир Катанић.

Начелник општине Петрово је обишао терен, располаже подацима, али ова мала општина којој је Влада РС довела у питање опстанак својом одлуком о расподјели средстава од ПДВ-а, вјероватно неће моћи помоћи грађанима, каже начелник општине Озрен Петковић.

И они су тога свјесни па се сналазе како ко може.

Уништени су кровови на барем сто кућа у мјесној заједници Петрово, те кровови свих јавних предузећа и институција.

Општина Петрово прогласила је стање елементарне непогоде по трећи пут од маја, али се тамо данас нико није појавио од представника републичких институција, док је Републичка управа цивилне заштите уредно обавијештена о размјерама штете.

БН ТВ



Коментари / 3

Оставите коментар
Name

валтер

24.08.2014 18:26

Понекад се питам има ли Бога,када це овај напацени народ да сунце угрије , катаклизма за катаклизмом! Па доста висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босиц

25.08.2014 00:19

Само подици паре Миле милокрага и Спирицеве и дати народу/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апел БН Телевизији

25.08.2014 01:26

Пуем коментара обрацам се БН телевизији,као и властима Републике Српске. Имам баку која зиви у Осијечанима,Опстина добој која има 85 година и зиви сама има мјесецно примање од 180км.Изгубила је сина у рату 1992 године. Зиви у куци која је пукла по пола,прокисњава и нема воду ни у куци ни испред куце.Греде крова су труле куца не заврсена,веома је болесна и зиви у 21 вјеку без икаквих услова за зивљење нема ни основно тоалет,купатило ни воду.Оно основно да би ово мало зивота зивјела ко цовјек.Обрацали смо се свим институцијама али само обецања.Па овим пуем молим БН телевизију и Власти уврепублици српској да помогну мајци погинулог борца-сина којег је дала за ту Дрзаву.Да јој помогне.Бака се зове Кудјељиц Криста налази се код ветеринарске станице у осјецанима.За даље информације позовите 065180050 Хвала свима који помогну а дузни су да помогну.Јер бака је дала сина а ја оца па мислим да заслузује да зиви као цовјек.Хвала

ОДГОВОРИТЕ