Grad uništio krovove u opštini Petrovo

Oluja praćena gradom i udarima vjetra, nanijela je ogromnu štetu opštini Petrovo.

 

Republika Srpska 25.08.2014 | 08:50
Grad uništio krovove u opštini Petrovo

Najgore su prošle mjesne zajednice Petrovo i Kakmuž. Na licima mještana Petrova očaj. Nisu stigli sanirati ni posljedice poplave, a juče ih je dotukao led.

Poplava je uništila prizemlja, a led svaki krov u ovim ozrenskim mjesnim zajednicama. Praktično nema krova kojeg je led zaobišao, a koji je, prema njihovim tvrdnjama, bio i veličine jabuke.

Osamdesetčetvorogodišnji Ranko Ristić, živi sam sa suprugom i i nema ni snage ni novaca da sanira štetu koju mu priroda nanosi drugi put ove godine.

Zadah mulja još se osjeća u prizemlju, a sada je led upropastio i krov kuće. Ovaj put, kaže da mu je šteta najmanje 10 hiljada maraka. Led je padao pola sata, u početku je bio sitan, da bi kasnije dostizao i veličinu jabuke, navodi Tihomir Katanić.

Načelnik opštine Petrovo je obišao teren, raspolaže podacima, ali ova mala opština kojoj je Vlada RS dovela u pitanje opstanak svojom odlukom o raspodjeli sredstava od PDV-a, vjerovatno neće moći pomoći građanima, kaže načelnik opštine Ozren Petković.

I oni su toga svjesni pa se snalaze kako ko može.

Uništeni su krovovi na barem sto kuća u mjesnoj zajednici Petrovo, te krovovi svih javnih preduzeća i institucija.

Opština Petrovo proglasila je stanje elementarne nepogode po treći put od maja, ali se tamo danas niko nije pojavio od predstavnika republičkih institucija, dok je Republička uprava civilne zaštite uredno obaviještena o razmjerama štete.

BN TV



Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

valter

24.08.2014 18:26

Ponekad se pitam ima li Boga,kada ce ovaj napaceni narod da sunce ugrije , kataklizma za kataklizmom! Pa dosta vise!

ODGOVORITE
Name

Bosic

25.08.2014 00:19

Samo podici pare Mile milokraga i Spiriceve i dati narodu/

ODGOVORITE
Name

Apel BN Televiziji

25.08.2014 01:26

Puem komentara obracam se BN televiziji,kao i vlastima Republike Srpske. Imam baku koja zivi u Osiječanima,Opstina doboj koja ima 85 godina i zivi sama ima mjesecno primanje od 180km.Izgubila je sina u ratu 1992 godine. Zivi u kuci koja je pukla po pola,prokisnjava i nema vodu ni u kuci ni ispred kuce.Grede krova su trule kuca ne zavrsena,veoma je bolesna i zivi u 21 vjeku bez ikakvih uslova za zivljenje nema ni osnovno toalet,kupatilo ni vodu.Ono osnovno da bi ovo malo zivota zivjela ko covjek.Obracali smo se svim institucijama ali samo obecanja.Pa ovim puem molim BN televiziju i Vlasti uvrepublici srpskoj da pomognu majci poginulog borca-sina kojeg je dala za tu Drzavu.Da joj pomogne.Baka se zove Kudjeljic Krista nalazi se kod veterinarske stanice u osjecanima.Za dalje informacije pozovite 065180050 Hvala svima koji pomognu a duzni su da pomognu.Jer baka je dala sina a ja oca pa mislim da zasluzuje da zivi kao covjek.Hvala

ODGOVORITE