Човјек који је побиједио еболу

Доктор Кент Брентли прошетао се просторијом у Ејмори универзитетској болници грлећи чланове особља. Чинило се као да жели да сви знају: Више нисам заразан. Вирус је ван мог система. Ебола ме није победила.

Свијет 22.08.2014 | 22:27
Човјек који је побиједио еболу

Брентли и Ненси Врајтбол, у питању је још један мисионар који је у Либерији био заражен еболом, отпуштени су из болнице, али је Ненси одбила да се појави пред медијима. 

„Данас је чаробан дан. Узбуђен сам што сам жив, што ми је добро и што сам поново са својом породицом“, изјавио је Брентли пред новинарима. 

Особље болнице уверено је да отпуштени пацијенти „не представљају претњу по јавно здравље“, изјавио је др Брус РИбнер, директор јединице за инфективне болести. 

Он је такође изјавио да јавност није била упозната са изласком Ненси Врајтбол зато што она није желела да њен излазак буде јавно обзнањен. 

„Ненси је такође слободна од вируса, али ужасавајући ефекти вируса оставили су је у исцрпљеном стању. Зато смо одлучили да напустимо болницу без пажње медија како би јој пружили потребан одмор“, изјавио је њен муж. 

Оба пацијента су почетком овог месеца евакуисани из Либерије, у авиону посебно опремљеном за овакве ситуације. Авион је због опреме могао да понесе само једног пацијента, тако да су била потребна два доласка како би пацијенти били превежени у САД. 

Њихово отпуштање из болнице представља историјски догађај, изјавио је дописник ЦНН-а. У питању су први људи са вирусом еболе који су дошли у САД, и који су добили експериментални лек ЗМапп, који је можда спасао њихове животе. 

За еболу тренутно не постоји поуздан третман као ни вакцина. Третман се састоји од давања течности пацијенту, праћења виталних знакова и реаговања на акутне медицинске кризе. Симптоми укључују грозницу, бол, дијареју и крварење.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цг

23.08.2014 04:17

Победио би мало сјутра да нема вакцина, биједа, цркава, мафија неда вакцину биједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

23.08.2014 05:49

"поб"Ј"едио" ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

23.08.2014 07:19

Да,цг тако је,неке ситуације презиве само "изабрани".Ипак зелим им много среце.

ОДГОВОРИТЕ