Имају ли тате времена за дјецу?

Очеви данас са својим малишанима проводе седам пута више времена него за време седамдесетих година прошлог века, показало је недавно спроведено истраживање.

Здравље 22.08.2014 | 22:18
Имају ли тате времена за дјецу?

Запослени очеви с децом проведу у просеку 35 минута сваки дан, док су у седамдесетима имали свега пет минута за њих, утврдила је заједничка студија Универзитета у Лондон и шпанског Универзитета у Севиљи. Они заједно проведу седам пута више времена него пре 40 година, пише”Дејли мејл”.

И мајке се данас више друже с децом. Наиме, 1974. су маме са својим малишанима проводиле су тек 15 минута на дан, а данас готово сат времена. Начин на који време проводе с децом зависи од друштвене позадине самих родитеља.

Показало се да образованији родитељи чешће помажу малишанима при издради домаћих задатака и у школским активностима, док родитељи нижег образовног ступња не учествују довољно у њиховом учењу.

“Што се родитељи више посвете деци, посебно активностима које су добре за њихов развој, то ће и она бити боље”, истакла је коауторика студије др Алмудена Севиља.

Коментари / 0

Оставите коментар