Колико енергије имају дјеца, а колико родитељи?

Чини ли вам се да ваше дете највише енергије има онда када је ви имате најмање? Експерти кажу да је то научна чињеница, па не брините ако је и ваш малишан живахан готово читавог дана.

Здравље 22.08.2014 | 21:44
Колико енергије имају дјеца, а колико родитељи?

Сарадник магазина "Родитељски часопис", "ГQ" и "Психологија данас" Џејсон Гуд објавио је занимљив графикон који потврђује оно што су многи родитељи помислили - енергије одраслих и деце се разликују!

Наиме, када су родитељи најисцрпљенији, њихова деца су спремна за трчање, игру и вику, док су маме и тате пуне енергије баш онда када малишанима није до скакутања.

Како показује овај занимљиви графикон, ноћи су најлакши део родитељског дана јер је енергија и родитеља и деце једнака нули. Међутим, након четири сати изјутра, енегрија деце расте, па опада до шест часова, да би већ у седам дан могао да почне! Родитељи прикупљају енергију до 11 сати изјутра, а њихови малишани су до тада већ оптрчали много кругова, срушили саксију, нацртали пет кућица, просули чашу млека и отпевали песму која је пробудила читав комшилук.

После овог доба дана, енергија родитеља почиње да опада, док код деце она варира - нагло скаче и опада.

Да ли је и код вас такав случај?

Коментари / 0

Оставите коментар