Како уклонити бол у леђима

Болови у леђима су широко распростањен проблем, али постоје начини помоћу којих ћете их ублажити и уклонити.

Здравље 22.08.2014 | 20:59
Како уклонити бол у леђима

Стрес, путовања, вјежбе и старање доводе до болова у леђима због којих се особе не могу потпуно одморити, нити могу нормално обављати свакодневне обавезе. С овим проблемима се можете борити и код куће, преносиБањалука.цом.

1. Помјешајте камфор и кокосово уље и прокухајте ту смјесу те је оставите да “кључа” пет минута. Након тога је охладите и чувајте у флаши. Смјесу користите за масирање два пута прије одласка на спавање. Помоћи ће код болова у леђима.

2. У канту млаке воде додајте неколико капи еукалиптусовог уља и окупајте се том водом. То ће ублажити болове у леђима, али и друге болове у тијелу те вас ослободити стреса.

3. Док гледате ТВ, ставите термофор с топлом водом на доњи дио леђа и подуприте га јастуком. Убрзо ћете осјетити олакшање.

4. Масирајте леђа уљем од слачице сат времена прије спавања. Наравно, истуширајте се прије одласка у кревет.

5. У чашу топлог млијека додајте прстохват куркума и неколико капи меда. То ће вам увијек помоћи кад имате болове у леђима и другим дијеловима тијела, али и код кашља.

6. Док припремате чај, додајте мало ђумбира, који ће такођер олакшати болове у леђима.

7. Кориштењем биљног уља за масажу леђа успјет ћете се брзо ријешити болова у леђима и потпуно опоравити.

8. Дугу чарапу напуните рижом и завежите је. Загријте је у микровалној пећници 3 до 5 минута, а потом је ставите на мјесто гдје осјећате бол. Ова метода чини чуда посебно када се ради о боловима у доњем дијелу леђа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кич мењак

23.08.2014 11:46

Ево ја имам већ неких 5 година проблеме са кичмом. Дискусхернија Л2/Л3,Л4/Л5,Л5/с1 са отказивањем лијеве ноге и мокраћног мјехура. Прије двије године имао сам операцију и хвала Богу успјело је.Јесте да имам болове у доњем дијелу кичме и морам да трошим јаке лијекове, али ево ходам и радим. Човјек мора да се бори док је жив.

ОДГОВОРИТЕ