Нема пара за "Клинички центар"?

Министарство здравља односно Влада Републике Српске и Клинички центар Бања Лука још нису успјели да обезбједе банкарску гаранцију за почетак реализације Уговора о изградњи Централног Хола и Јужног крила Клиничког центра.

Република Српска 22.08.2014 | 14:50
Нема пара за  "Клинички центар"?

Уговор са фирмом Линднер потписан је осмог јула и Влада од тада покушава да прибави гаранцију јер је она услов из уговора и без ње изводјач радова по уговору не жели да почне радове.У клиничком центру Бања Лука нису добили никакву информацију о томе да ли је министарство здравља успјело да обезбједи спорну банкарску гаранцију. У сваком случају, Клинички центар требало би да буде обавјештен одмах након прибављања гаранције јер би онда требало да приступи пословима обезбједјивања градилишта.

У посљедњих неколико дана, сазнајемо, на нивоу Министарство здравља- Клинички центар- изводјач радова одржана су два састанка. На једном је питање добијања банкарске гаранције само споменуто. На другом који је одржан у петак прошле седмице договорено је да се прича око банкарске гаранције дефинитивно оконча у понедјељак или уторак ове седмице. То није урадјено.

Министар који је добијање гаранције најавио за почетак мјесеца најављује нове рокове.

“Дошло се до самог краја када је у питању прибављање банкарске гаранције.”-рекао је министар здравља Драган Богданић.

Влада ће успјети да обезбједи банкарску гаранцију тврди и предсједник Владе Жељка Цвијановић. Оно што премијер тврди да не зна а што је врло занимљиво  је да је уговор са Линднером потписан  8. јула иако је понуда Линднера за уговарање посла истекла 20. јуна и логично је било очекивати расписивање новог тендера. Жељка Цвијановић  каже да не треба да зна ништа о томе ко је изводјач радова али и да ће Влада обезбједити гаранцију.

„Заиста не знам ништа о томе ко је изводјач радова и ја то не треба да знам. Постоји ресорни министар, директори...“-каже предсједник Владе.

Вриједност уговора са Линднером са ПДВ-ом је нешто преко 12 милиона марака. Зато што није желио да га потпише, тврдећи да је штетан по Српску, смјењен је претходни директор Клиничког центра Душко Рачић.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

учк

22.08.2014 15:43

Да није тужна и ружна ова прича била би баш смијешна. Саучешће бившем Клиничком центру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тендер

22.08.2014 16:27

Бас ме занима да ли је Линднер након потписа уговора обезбједио банкарску гаранцију за добро изврсење уговора. Тек након тога уговорни орган даје гаранцију за плацање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

22.08.2014 16:37

Појела паре маца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.08.2014 18:27

Паре су ороцене код кума Скрбица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

22.08.2014 19:29

Наравно кад је у питању нешто што би требало да послужи за помоћ овом народу онда се паре не могу наћи. Још један примјер слабог рада ове Владе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

22.08.2014 19:40

ЗАШТО ЖЕЉКА САДА "ПЕРЕ РУКЕ" ОД СВЕГА КАДА ЈЕ У МАРТУ 2014. ПОТПИСАЛА ЗАКЉУЧАК ВЛАДЕ КОЈИМ СЕ ВЛАДА ОБАВЕЗУЈЕ ДА ЦЕ У БУЏЕТУ ЗА 2015. ОБЕЗБЈЕДИТИ НОВАЦ ЗА ГРАДЊУ НАВЕДЕНИХ ОБЈЕКАТА У КЦ БАЊАЛУКА. НА ОСНОВУ ОВОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИ ЈЕ ИНАЧЕ ПОСЛУЖИО ИСКЉУЧИВО КАО ПАРАВАН ЗА КРИМИНАЛ ЈЕ И ЗАКЉУЧЕН УГОВОР СА НАВЕДЕНОМ ФИРМОМ. СА ОВИМ ЗАКЉУЦКОМ ПРЕМИЈЕРКА ЈЕ ПРЕКРШИЛА ЗАКОН И ПОЧИНИЛА ТЕСКО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ЈЕР ЈЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛА СЛУЖБЕНА ОВЛАСТЕЊА И НЕЗАКОНИТО ОМОГУЦИЛА ГРАДЊУ, ОДНОСНО СТИЦАЊЕ ПРОТИВПРАВНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ ЗА ИЗВОДЈАЧА, ЈЕР ЈЕ НА СЕБЕ НЕЗАКОНИТО ПРЕУЗЕЛА ОВЛАСТЕЊА ДА СЕ ВЛАДА ЗАДУЖУЈЕ БЕЗ ПРЕДХОДНЕ САГЛАСНОСТИ ПАРЛАМЕНТА РС И УСВАЈАЊА БУЏЕТА ЗА 2015....МОЈА ЗЕЉКА , МОЈА ЗЕЉКА СТО ТО ЧИНИШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоћу нећу, хоћу,...н нећу..м ма хоћу..

22.08.2014 22:00

Хало гастарбајтер, замисли плавуша, а није на нивоу задатка. Џабе којекакве дипломе. Ко зна колико их има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

22.08.2014 23:09

Њима кад дас милионе лоповима је мало а у Фоци љекари пресадјују стопало и засију цовјека да буде као нов а раде са хиљаду пута мањим будзетом! Треба БЛ да пропадне. Дабогда се распали гамад лоповска дезертерска неспособна.

ОДГОВОРИТЕ