Nema para za "Klinički centar"?

Ministarstvo zdravlja odnosno Vlada Republike Srpske i Klinički centar Banja Luka još nisu uspjeli da obezbjede bankarsku garanciju za početak realizacije Ugovora o izgradnji Centralnog Hola i Južnog krila Kliničkog centra.

Republika Srpska 22.08.2014 | 14:50
Nema para za  "Klinički centar"?

Ugovor sa firmom Lindner potpisan je osmog jula i Vlada od tada pokušava da pribavi garanciju jer je ona uslov iz ugovora i bez nje izvodjač radova po ugovoru ne želi da počne radove.U kliničkom centru Banja Luka nisu dobili nikakvu informaciju o tome da li je ministarstvo zdravlja uspjelo da obezbjedi spornu bankarsku garanciju. U svakom slučaju, Klinički centar trebalo bi da bude obavješten odmah nakon pribavljanja garancije jer bi onda trebalo da pristupi poslovima obezbjedjivanja gradilišta.

U posljednjih nekoliko dana, saznajemo, na nivou Ministarstvo zdravlja- Klinički centar- izvodjač radova održana su dva sastanka. Na jednom je pitanje dobijanja bankarske garancije samo spomenuto. Na drugom koji je održan u petak prošle sedmice dogovoreno je da se priča oko bankarske garancije definitivno okonča u ponedjeljak ili utorak ove sedmice. To nije uradjeno.

Ministar koji je dobijanje garancije najavio za početak mjeseca najavljuje nove rokove.

“Došlo se do samog kraja kada je u pitanju pribavljanje bankarske garancije.”-rekao je ministar zdravlja Dragan Bogdanić.

Vlada će uspjeti da obezbjedi bankarsku garanciju tvrdi i predsjednik Vlade Željka Cvijanović. Ono što premijer tvrdi da ne zna a što je vrlo zanimljivo  je da je ugovor sa Lindnerom potpisan  8. jula iako je ponuda Lindnera za ugovaranje posla istekla 20. juna i logično je bilo očekivati raspisivanje novog tendera. Željka Cvijanović  kaže da ne treba da zna ništa o tome ko je izvodjač radova ali i da će Vlada obezbjediti garanciju.

„Zaista ne znam ništa o tome ko je izvodjač radova i ja to ne treba da znam. Postoji resorni ministar, direktori...“-kaže predsjednik Vlade.

Vrijednost ugovora sa Lindnerom sa PDV-om je nešto preko 12 miliona maraka. Zato što nije želio da ga potpiše, tvrdeći da je štetan po Srpsku, smjenjen je prethodni direktor Kliničkog centra Duško Račić.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

učk

22.08.2014 15:43

Da nije tužna i ružna ova priča bila bi baš smiješna. Saučešće bivšem Kliničkom centru.

ODGOVORITE
Name

tender

22.08.2014 16:27

Bas me zanima da li je Lindner nakon potpisa ugovora obezbjedio bankarsku garanciju za dobro izvrsenje ugovora. Tek nakon toga ugovorni organ daje garanciju za placanje.

ODGOVORITE
Name

sss

22.08.2014 16:37

Pojela pare maca.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

22.08.2014 18:27

Pare su orocene kod kuma Skrbica

ODGOVORITE
Name

Душан

22.08.2014 19:29

Наравно кад је у питању нешто што би требало да послужи за помоћ овом народу онда се паре не могу наћи. Још један примјер слабог рада ове Владе

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

22.08.2014 19:40

ZAŠTO ŽELJKA SADA "PERE RUKE" OD SVEGA KADA JE U MARTU 2014. POTPISALA ZAKLJUČAK VLADE KOJIM SE VLADA OBAVEZUJE DA CE U BUDŽETU ZA 2015. OBEZBJEDITI NOVAC ZA GRADNJU NAVEDENIH OBJEKATA U KC BANJALUKA. NA OSNOVU OVOG ZAKLJUČKA KOJI JE INAČE POSLUŽIO ISKLJUČIVO KAO PARAVAN ZA KRIMINAL JE I ZAKLJUČEN UGOVOR SA NAVEDENOM FIRMOM. SA OVIM ZAKLJUCKOM PREMIJERKA JE PREKRŠILA ZAKON I POČINILA TESKO KRIVIČNO DJELO JER JE ZLOUPOTREBILA SLUŽBENA OVLASTENJA I NEZAKONITO OMOGUCILA GRADNJU, ODNOSNO STICANJE PROTIVPRAVNE IMOVINSKE KORISTI ZA IZVODJAČA, JER JE NA SEBE NEZAKONITO PREUZELA OVLASTENJA DA SE VLADA ZADUŽUJE BEZ PREDHODNE SAGLASNOSTI PARLAMENTA RS I USVAJANJA BUDŽETA ZA 2015....MOJA ZELJKA , MOJA ZELJKA STO TO ČINIŠ

ODGOVORITE
Name

Hoću neću, hoću,...n neću..m ma hoću..

22.08.2014 22:00

Halo gastarbajter, zamisli plavuša, a nije na nivou zadatka. Džabe kojekakve diplome. Ko zna koliko ih ima.

ODGOVORITE
Name

heo

22.08.2014 23:09

Njima kad das milione lopovima je malo a u Foci ljekari presadjuju stopalo i zasiju covjeka da bude kao nov a rade sa hiljadu puta manjim budzetom! Treba BL da propadne. Dabogda se raspali gamad lopovska dezerterska nesposobna.

ODGOVORITE