Нови штрајк у Звезди!

Радна заједница на Маракани захтева од челника клуба да им по хитном поступку исплате зараде за бар три месеца. Ако се не испуне захтеви, од уторка генерални штрајк.

Фудбал 22.08.2014 | 09:13
Нови штрајк у Звезди!

Поново кува на Маракани. Запослени у Црвеној звезди, њих око 50 (чланови Радне заједнице, без запослених у спортском сектору), данас су на сат времена обуставили рад незадовољни чињеницом да и поред упозорења од пре две седмице нису добили део заосталих дуговања. Они су поред тога најавили да ће у уторак ступити у генерални штрајк и довести све машине (оне које служе за одржавање терена) испред улаза на Маракану уколико не добију бар три од шест плата колико им се у овом тренутку дугује! Наиме, како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, представници једног синдиката (у Звезди постоје два синдиката, други није штрајковао) били су више него јасни у ставу да неће пристати на само један или два лична дохотка.

Очигледно је да се пред Звезданом Терзићем и његовим најближим сарадницима налази још један веома тежак задатак, о којем ће се расправљати већ на данашњој седници Управног одбора која почиње у 18 часова.

Руководство црвено-белих већ данима покушава да регулише обавезе према бившим играчима и издејствује добијање лиценци за оволетошња појачања. На тај проблем "накалемило" се и незадовољство Радне заједнице. Да подсетимо, представници синдиката су неколико дана пре почетка Суперлиге били на састанку код Звездана Терзића и најавили обуставу рада. Ипак, они су тада одустали од радикалног потеза и дали рок управи клуба од 15 дана да им донекле санира дуговања. Како није дошло до помака запослени су се данас у 15 часова окупили у клупским просторијама и обуставили рад на сат времена.

Одговорни из Љутице Богдана мораће да пронађу средства до уторка како би се избегли нови потреси, и то у тренутку када је тим Ненада Лалатовића добро стартовао у новој сезони. Односе на релацији управа - запослени додатно отежава чињеница да у Црвеној звезди озбиљно планирају систематизацију радних места, односно значајно смањење броја запослених.

Тренутно Звезда на платном списку има 220 радника, а тај број би требало да се преполови. Генерални секретар црвено-белих Звездан Терзић био је прилично оштар према запосленима приликом најаве штрајка од пре две седмице, истакавши да је "Звезда у најтежој ситуацији од оснивања, разваљена, девастирана, на корак до гашења", и додавши: "Ако се ми изнутра не стегнемо, како ћемо решити проблеме?"

Коментари / 0

Оставите коментар